Fonds Gehandicaptensport lanceert nieuw zakelijk platform: 1 FairCare

Persbericht van Welzorg Nederland B.V.

Business News Radio had vrijdag 3 juni de primeur! Tijdens The Friday Move, lanceerde Fonds Gehandicaptensport vanaf Golfbaan Het Rijk van Nunspeet, een nieuw zakelijk platform: 1 FairCare(R).

1 FairCare(R) richt zich op bedrijven en instellingen die hun inkomsten, direct of indirect, uit de zorg aan mensen met een handicap halen. Vanuit het 1 FairCare(R) concept worden juist zij gevraagd om op basis van wederkerigheid te investeren in het stimuleren van sport voor mensen met een handicap. Dit gebeurt naar rato van het aantal cliënten en daarvoor wordt de stelregel 1 euro per cliënt gehanteerd. Met als doel sport voor mensen met een handicap meer toegankelijk en beter bereikbaar te maken.

De foudingpartners die 1 FairCare(R) vanaf het begin hebben omarmd zijn: Sunrise Medical, Welzorg, USG Restart, Coloplast, RSR Revalidatieservice en Optelec. In aanwezigheid van bestuurslid Uri Coronel ondertekenden zij de 1 FairCare(R) overeenkomst.

"Sporten moet. Sporten houdt gezond en maakt fit. Dat geldt nog sterker voor mensen met een beperking. Zij kunnen door hun sport beter omgaan met ongemakken en barrières in het dagelijks leven. Om hen te laten sporten, is echter geld nodig. Wij gaan die uitdaging aan en zijn daarom erg blij dit nieuwe concept vandaag te kunnen lanceren", aldus Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport.

"Als bestuurder in een professionele topsportorganisatie motiveert het mij ook aandacht te hebben voor sport voor mensen met een handicap. Zo kan ik de sportwereld iets teruggeven voor het enorme plezier dat de sport mij zowel actief als passief, altijd heeft gegeven", aldus Uri Coronel, voorzitter van Ajax en bestuurlid van Fonds Gehandicaptensport.

Naast 1 FairCare(R) heeft Fonds Gehandicaptensport nog een ander zakelijk platform: 1% FairShare(R). Hierbij wordt het bedrijfsleven gevraagd 1 procent bovenop hun budget voor sportsponsoring te besteden aan de gehandicaptensport.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://gehandicaptensport.nl/
Bijlage:
* brochure fair carepdf




Razende Robot Reporter