Politie Twente

Fietsster gewond bij aanrijding Haaksbergen
Een 75-jarige fietsster uit Winterswijk raakte zondag 5 juni gewond bij een aanrijding met een automobiliste.

Zondagmiddag 5 juni omstreeks 16.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Broekheurnerweg in Haaksbergen. Een 45-jarige automobiliste uit Enschede reed over de Broekheurnerweg in Haaksbergen, gaande in de richting van Enschede. Een 75-jarige fietsster stak op dat moment plotseling de straat over naar links. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietsster en de auto kwamen in de naastgelegen sloot terecht. De fietsster raakte hierbij gewond. Een traumahelikopter werd ingezet. De vrouw is met de helikopter met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (2011052871)

Auto op de kop in de sloot
Denekamp
Zondagavond 5 juni omstreeks 18.30 uur kreeg de politie melding dat op de Mekkelhorsterstraat in Denekamp een auto op de kop in de sloot zou liggen. Een 18-jarige automobilist uit Denekamp heeft vermoedelijk met hoge snelheid over de Mekkelhorsterstraat gereden. Daarbij had hij enkele fietsers ingehaald die hem al met handgebaren hadden geseind dat de man zijn snelheid moest minderen. De 18-jarige verloor om onduidelijke reden de controle over zijn voertuig en kwam op de kop in de naast gelegen sloot terecht. De automobilist kon zelf uit zijn voertuig komen en verliet de plaats van ongeval. Bij een nabijgelegen boerderij werd de bestuurder aangetroffen. Hij wilde de auto zelf uit de sloot laten halen. Proces-verbaal wordt opgemaakt voor zijn gevaarlijke rijgedrag en het verlaten van plaats van ongeval. (2011052874)

Motorrijder gewond bij eenzijdige aanrijding Enschede
Een 51-jarige motorrijder uit het Duitse Ahaus raakte zondag 5 juni gewond bij een eenzijdige aanrijding.

Zondagavond 5 juni omstreeks 17.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Knalhutteweg in Enschede. Een 51-jarige motorrijder uit het Duitse Ahaus reed over de Knalhutteweg. Tijdens het rijden op de rotonde gleed het achterwiel weg. Hierdoor kwam de 51-jarige motorrijder ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011052893)

Fietser gewond bij aanrijding
Almelo
Een 84-jarige fietser uit Almelo raakte zondag 5 juni gewond bij een aanrijding in Almelo.

Zondagavond 5 juni omstreeks 18.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Bosstraat in Almelo. Een 84-jarige fietser uit Almelo fietste over de Bosstraat, gaande in de richting van de Rietstraat. Ter hoogte van het speeltuintje stak op dat moment een 9-jarige kind met zijn fiets de straat op. Het 9-jarige jongetje kwam in aanrijding met de 84-jarige fietser. Beiden kwamen ten val. De 84-jarige raakte hierbij gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het 9-jarig kind bleef ongedeerd. (2011052913)

Man aangehouden voor urineren tegen een politieauto Saasveld
Een 18-jarige man uit Borne werd maandag 6 juni omstreeks 03.00 uur aangehouden, omdat hij tegen een politieauto heeft geürineerd. Agenten hadden de politieauto geparkeerd voor een uitgaansgelegenheid aan de Gravenallee in Saasveld. De 18-jarige man moest wel erg hoge nood hebben gehad en plaste tegen de achterzijde van de politieauto. Hierop werd de 18-jarige aangehouden voor belediging. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011052953)

Drie schuurinbraken
Saasveld (gem. Dinkelland)
Tussen donderdagavond 2 mei 21.00 uur en vrijdagochtend 3 mei 09.00 uur is in drie schuren, twee aan de Postweg en één aan de Saterslostraat, ingebroken.

Uit de schuren ontbreekt alleen de zitmaaiers, het overige aanwezige gereedschap heeft men ongemoeid gelaten. Politie Twente, team Dinkelland is een onderzoek gestart en vraagt vooral de jeugd die daar langsfietst richting discotheek of zij mensen met zitmaaiers hebben gezien tussen bovenstaande tijdstippen. Alle tips kunnen gemeld worden via het algemene politienummer 0900-8844.

Tips om een inbraak in schuur/berging/garage te voorkomen

. Het is belangrijk om de schuur, berging en/of garage altijd met deugdelijk slot met sleutel af te sluiten en de sleutel te bewaren op een niet bereikbare plaats. . Voorkom dat men de schuur in kan kijken om te zien wat er in de schuur ligt. . Zorg voor een goede toegangsdeur die voorzien is van inbraakwerende sloten en schanieren. Voor ramen geldt hetzelfde. . Zorg voor verlichting bij de schuur. Het is ook goed om het achterpad(brandgang) te verlichten. . Bekijk of openslaande ramen echt noodzakelijk zijn. Zo niet: zet ze dan vast.

(201152316/22/50)