ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


'Feel the love! Dilemma's van de datacenters' (impressie CIO café 23 mei 2011)

6 jun 2011 om 10:49

Overheid, bedrijfsleven en wetenschap ontmoetten elkaar op 23 mei jl. in Den Haag in het kader van een nieuwe editie van het CIO café. Centraal stond de consolidatie van datacenters.

Gastheer Maarten Hillenaar praatte de aanwezigen bij over de komst van het ICT-dashboard (www.rijksictdashboard.nl). Hiermee is een belangrijke stap gezet aangaande transparante ICT-projecten. Transparant was ook de opsomming van een aantal dilemma's rond consolidatie door programmamanager Edgar Heijmans. Dilemma's die aan de orde kwamen, waren onder andere de kunst om datacenters bijeen te krijgen en te houden, de haat-liefde verhouding met de markt ('feel the love!'), wie doet welke investering en wie draagt welk risico. De andere sprekers namen hun standpunt op dit gebied in. Deze standpunten varieerden van samen in PPS-constructies investeren tot eerst zelf leren (en dan investeren). Het kennisoverschot in de wetenschap, niet alleen in onderzoek maar ook ondersteuning, kan daarnaast beter ingezet worden om de technische en strategische dilemma's verder uit te werken. Ook de wisselwerking tussen bestuurder en techneut kan en moet verbeteren.

De grenzen tussen de departementen vervagen en het moment is dan ook aangebroken om meer samenwerking tussen overheid en de directe omgeving te realiseren, zowel in het primaire proces als met de markt en de wetenschap. Ontwikkelingen als het ICT-dashboard helpen hierbij en laten de Rijksoverheid meer als één geheel optreden.

Het volgende CIO café wordt georganiseerd op maandag 27 juni van 15:30 u. tot 18:30 u. in Partycentrum Mundial te Den Haag.

Meer informatie en discussies over dit onderwerp vindt u op LinkedIn binnen de groepen 'CIO Community' en 'Consolidatie Datacenters'. Of abonneer uzelf op de RSS feed van de Rijksacademie voor de Bedrijfsvoering.


* Business Stimulering