Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Overval koerier

Bussum, 06-06-2011 o Vrijdag 3 juni 2011 werd een 29-jarige koerier overvallen in zijn werkbus.

Een 29-jarige pakketbezorger was vrijdagmiddag rond 16.45 uur aan de Aaltje Noorderwierlaan achterin zijn bus bezig met zijn werkzaamheden toen hij plotseling iets in zijn rug voelde. De bezorger draaide zich om en zag twee mannen staan, een van hen had een mes. De twee eisten geld. Toen de bezorger aangaf geen geld te hebben, werd hij gedwongen een stukje te gaan rijden. Ter hoogte van de Claudiagaarde moest de bezorger stoppen en werd opnieuw geld geëist. De twee overvallers zijn er uiteindelijk met een onbekend geldbedrag en een mobiele telefoon vandoor gegaan. Zij vluchtten een steeg in. De bezorger heeft wandelende mensen aangesproken om hun telefoon te lenen en de politie te kunnen waarschuwen.

Signalementen:
De overvaller met het mes was een negroïde man van ongeveer 1.80 meter lang en rond de 25 jaar oud. Hij droeg een zwart leren jack en een blauwe spijkerbroek. De man was kalend.
De andere man had een getint uiterlijk, was ongeveer 1.75 meter lang en ook rond de 25 jaar oud. Hij droeg een wit t-shirt en een blauwe spijkerbroek. Hij had kort opgeschoren haar.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de overval of personen die meer weten. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.