Haven Amsterdam

Tour ontdek de haven voor nieuwe medewerkers

6 juni 2011
Nieuwe medewerkers van bedrijven in het Amsterdamse havengebied kunnen vanaf nu een paar keer per jaar mee op een tour om de haven te ontdekken. Op die manier krijgen ze veel informatie over hun nieuwe werkgebied en leren ze meteen collega's van andere havenbedrijven kennen.

Haven Amsterdam heeft het initiatief genomen deze tour eens per kwartaal te organiseren. De eerste tour vindt plaats op woensdag 22 juni van 09.30 uur tot 14.00 uur.

Veelheid aan goederen en activiteiten

De Amsterdamse haven onderscheidt zich door een veelheid aan activiteiten en een grote diversiteit aan goederenstromen. Allerlei producten komen vanuit de hele wereld naar ons toe, en gaan, al dan niet verwerkt, naar de verschillende eindbestemmingen in Europa. Deze diversiteit aan goederenstromen en veelheid aan activiteiten is niet bij iedereen die in de haven werkt bekend. Daarom willen we hier meer over vertellen aan nieuwe medewerkers van bedrijven in de Amsterdamse haven. Zo krijgen zij een breder en completer beeld van de omgeving waarin zij werken en leren ze tegelijkertijd de buren kennen. Omgekeerd hoopt Haven Amsterdam op deze manier feedback te krijgen over hoe men het havengebied ervaart.

Nieuw initiatief

Vandaar dat Haven Amsterdam het initiatief neemt om een aantal dagdelen vrij te maken om diegenen die in de haven werkzaam zijn te informeren over het reilen en zeilen in het havengebied. De tour is bedoeld voor medewerkers die sinds maximaal een jaar bij een havenbedrijf werken. De groep bestaat uit ca. 20 deelnemers.

Programma en aanmelden

De bijeenkomsten vinden plaats in het Havengebouw. Algemeen Directeur Dertje Meijer heet de groep verwelkom en een aantal medewerkers van Haven Amsterdam geven een presentatie. Daarna begint een korte begeleide busrit door het havengebied en wordt er met de boot teruggevaren naar het havengebouw. In totaal duurt het programma ruim een dagdeel.

Heeft u vragen of wilt u zich of een collega aanmelden, dan kunt u terecht bij Tamara Visser, tamara.visser@portofamsterdam.nl, telefoon 020-5234822.