Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Achtervolging na inbraak

Muiden, 06-06-2011 o Zondag 5 juni 2011 zetten burgers de achtervolging in na een inbraak in Muiden.

Twee mannen betrapten zondagochtend twee inbrekers op heterdaad bij een inbraak in een bedrijf aan de Weesperweg. De twee inbrekers gingen er bij het zien van de twee mannen vandoor in een gele bestelauto. De twee mannen pakten eveneens een auto en zetten de achtervolging in. In een woonwijk in Diemen ramden de twee autos elkaar. De inzittenden van beide autos stapten uit. Een van de inbrekers dreigde met vermoedelijk een hamer. Hierna stapte de een weer in de bestelauto en de ander stapte in de auto van zijn achtervolgers (Toyota Land Cruiser). De twee autos reden weg tegen het verkeer in de afrit van de A1 bij Diemen op. Een onderzoek in de omgeving leverde niets op. De Toyota werd later op de dag in Amsterdan aangetroffen en in Diemen werd een gele bestelauto brandend aangetroffen.
Uit het bedrijf in Weesp bleek gereedschap gestolen. De inbrekers forceerden een achterdeur. Een nader onderzoek is ingesteld.

Signalementen:
Twee blanke mannen. Een was ongeveer 1.80 meter lang en rond de 30 jaar oud. Hij had een normaal postuur en droeg een zwart petje of cap. De andere man was groot en stevig en rond de 40 jaar oud.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de inbraak of achtervolging of personen die meer weten. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.