Gemeente Maasdriel



+

Participatieraad Maasdriel aan de slag

Formeel is per 23 mei jl. de participatieraad Maasdriel officieel van kracht. Beleidsmatige zaken die te maken hebben met de Wmo moeten, voordat ze besproken worden in het college van B&W, met een advies door de participatieraad vergezeld te gaan. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan een van de wettelijke taken, namelijk burgers te betrekken bij ontwikkelingen op het terrein van welzijn, zorg en maatschappelijke ontwikkeling.

"We zijn blij dat de participatieraad Maasdriel een feit is. Hiermee wordt een volgende stap gezet in de inspraak van burgers over zaken die hen aan gaan. Met de participatieraad wordt de betrokkenheid van burgers over zaken die te maken hebben met zorg en welzijn vergroot", aldus wethouder Leijdekkers. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo in de gemeente Maasdriel.

De participatieraad bestaat uit zeven personen afkomstig uit verschillende kernen in Maasdriel. Allen hebben in meerdere mate via werk dan wel door persoonlijke omstandigheden ervaring met de verschillende terreinen van de Wmo. Als gevolg van nieuwe ontwikkelingen zal de participatieraad snel aan de slag moeten. Diverse wetswijzigingen staan voor de deur, zoals de veranderingen in de AWBZ en de jeugdzorg. Het college van Maasdriel wenst de leden van de participatieraad veel succes bij de uitoefening van hun taken. De komende weken stellen de leden van de participatieraad zich voor.

Participatieraad Maasdriel

De nieuwe leden van de participatieraad Maasdriel, van links naar rechts: Gerlinde Nendels, wethouder John Leijdekkers, Mieke Boas- van der Tas, Joke van Keulen, Erik Leerintveld, José Veen- Roelofs, Arnold Devreese, Marien Wijtmans.

¿

* Bezoekadres:
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel

* Postadres:
Postbus 10.000
5330 GA Kerkdriel

* Tel: (0418) 63 88 88
Fax: (0418) 63 88 00
E-mail: info@maasdriel.nl