Gemeente Hilversum

Surinamelaan/Soestdijkerstraatweg

Start herinrichting kruising Surinamelaan/Soestdijkerstraatweg

Op maandag 6 juni start de aannemer in opdracht van de gemeente Hilversum met de herinrichting van de Soestdijkerstraatweg tussen de Surinamelaan en het Oostereind, inclusief de kruising met de Surinamelaan.

De herinrichting van dit deel van de Soestdijkerstraatweg is onderdeel van de volledige herinrichting van de kruising
Soestdijkerstraatweg/Oostereind en aanliggende wegvakken. Naast onder meer nieuwe wegverharding en een middengeleider wordt voorlopige belijning aangebracht voor de tijdelijke ontsluitingsweg van het ziekenhuis. De herinrichting neemt naar verwachting zo'n vier weken in beslag. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. (IBP).

Geen hinder
Het verkeer ondervindt nagenoeg geen hinder van de werkzaamheden. Hoewel de verkeersregelinstallatie wordt verwijderd, kan in- en uitgaand verkeer van de woonwijk gewoon van de kruising gebruik blijven maken.

Langzaam verkeer
(Brom)fietsers en voetgangers worden voor de duur van de werkzaamheden omgeleid naar een enkele tientallen meters verderop te plaatsen oversteekmogelijkheid. Speciaal voor dit langzaam verkeer wordt een tijdelijke verkeersregelinstallatie aangelegd. Daarmee is een veilige oversteek gewaarborgd.

Overlast
De herinrichting van wegen gaat onvermijdelijk gepaard met overlast. De gemeente vraagt u om begrip en om medewerking.

Informatie
Met vragen over de uitvoering kunt u terecht bij de gemeentelijk opzichter bij de werkzaamheden, de heer R. Egberink, telefonisch bereikbaar via (035) 629 2657. Met vragen over het IBP kunt u contact opnemen met R. de Graaff, telefoon 035 629 22 00. Informatie over het IBP vindt u ook op www.hilversumbeterbereikbaar.nl