Gemeente Hulst

Koninklijke Onderscheiding

Koninklijke Onderscheiding

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan dhr. Rooze

Gezien zijn verdiensten voor de gemeenschap, krijgt de heer W. de Rooze op zaterdag 4 juni 2011 uit handen van burgemeester Jan-Frans Mulder een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Namens Hare Majesteit reikt burgemeester Mulder deze Koninklijke Onderscheiding uit tijdens de jaarlijkse boogschieting op de lage wip. Dit vindt plaats op zaterdag 4 juni 2011 nabij de kantine van VV Hontenisse te Kloosterzande. De Koninklijke Onderscheiding wordt omstreeks 19.30 uur uitgereikt.

Wilfried de Rooze is vanaf 1972 betrokken bij VV Hontenisse, een bloeiende vereniging die met 372 leden één van de grootste van de gemeente Hulst is. Wilfried de Rooze geldt daar als een onmisbare duizendpoot.

Wilfried is in 1972 toegetreden tot het bestuur van vv Hontenisse en had als taak wedstrijdsecretaris. In 1992 heeft hij plaatsgemaakt voor een jonger bestuurslid totdat in 2003 zijn club hem weer nodig had. Tot 2009 vervulde hij in het bestuur wederom de rol van wedstrijdsecretaris. In januari 2010 werd hij erelid van deze vereniging en hij verricht nog steeds hand- en spandiensten.

In de periode 1992-2003 vervulde hij geen bestuursfunctie maar bleef wel actief als wedstrijdsecretaris, floot op zaterdag de wedstrijden voor jeugd en senioren en onderhield samen met de andere leden van de werkgroep de kleedgebouwen en maakte de velden speelklaar.

Sinds 2003 is hij medeorganisator van de jeugdvoetbaldagen voor de regio.

Verder was hij geruime tijd leider en grensrechter van het 1e en 2e elftal.