Gemeente Ermelo


Positief Opvoeden

Begin juni wordt in alle gemeenten van de regio Noord-Veluwe de tweede gratis Tipkrant van Positief Opvoeden verspreid. Het thema van deze Tipkrant is: Heb realistische verwachtingen van je kind! Dit is een van de vijf belangrijke basisprincipes van Positief Opvoeden.

Tipkrant in regio Noord-Veluwe

In februari 2011 kwam de eerste Tipkrant van Positief Opvoeden uit. Deze Tipkrant leverde veel positieve reacties op. Veel waardering was er voor het informatieve en praktische karakter en de vele tips voor ouders. Gewoon heel nuttig voor elke ouder die wel eens geconfronteerd wordt met een opvoedvraag waarop je geen antwoord weet. In de tweede Tipkrant met het thema `Realistische verwachtingen', komen herkenbare ervaringen van ouders aan bod. Beroepskrachten vertellen hoe ze vanuit de methode Positief Opvoeden ouders adviseren en hulp bieden.

Waar verkrijgbaar?

De Tipkrant wordt op grote schaal gratis verspreid, onder andere bij kinderopvang, peuterspeelzalen, scholen, Centra voor Jeugd en Gezin, bibliotheken en huisartsen. U kunt de Tipkrant ook downloaden. De campagne en Tipkrant wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Gelderland en de regiogemeenten.

Positief Opvoeden helpt

Positief Opvoeden, Triple P is een bewezen opvoedmethode, dat uit gaat van de kracht van de ouder. Het vergroot de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen van ouders op het gebied van opvoeden. Positief Opvoeden helpt hierdoor problemen bij kinderen en jeugdigen te verminderen en te voorkomen.

Via de website www.positiefopvoeden.nl kunnen ouders online anoniem vragen stellen aan een opvoedadviseur. De website geeft informatie over lezingen en andere activiteiten over opvoeden in de eigen gemeente. Daarnaast zijn beroepskrachten van de Centra voor Jeugd en Gezin, consultatiebureaus en kinderopvanginstellingen getraind in de methode van Positief Opvoeden, Triple P. Als ouders meer hulp nodig hebben, kunnen ze ook terecht bij jeugdzorginstellingen en verschillende particuliere instellingen. Zij worden momenteel getraind in dit programma. Alle deelnemende partijen zijn te vinden op www.positiefopvoeden.nl