Gemeente Maassluis

Jaar voor- en vroegschoolse educatie afgesloten met conferentie

De gemeente Maassluis werkt samen met het consultatiebureau, de peuterspeelzalen, de kinderopvang en de basisscholen aan de opzet en verbetering van voor- en vroegschoolse educatie (VVE) voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Zo krijgen alle jonge kinderen in Maassluis gelijke ontwikkelingskansen en wordt leerachterstand voorkomen. Volgens een goede traditie werd op 1 juni 2011 wederom een jaar van prettige samenwerking met alle partijen van de VVE afgesloten met een conferentiemiddag in De Koningshof.

Wethouder Van der Wees: "Het is van groot belang om eenmaal per jaar actief stil te staan bij de initiatieven om het leerniveau van de jeugd in Maassluis hoog te houden. Het stilzwijgende goede werk achter de schermen wordt zo terecht zichtbaar. Deze afsluiting van een jaar, betekent ook de start van een nieuw jaar. Want onze samenwerking houdt natuurlijk niet op bij het einde van een schooljaar."

De conferentie VVE stond dit jaar in teken van `muziek en het jonge kind'. De inspirerende en boeiende spreker Hilleke Nestelaar, zangpedagoog en onder andere verbonden aan het Hofpleintheater in Rotterdam, gaf een workshop. Zij vertelde over het belang van zingen voor de ontwikkeling van kinderen en in groepjes is gewerkt aan het schrijven van eigen, bruikbare liedjes voor de groep. Ook werd ervaren hoe veel plezier je kan beleven aan het samen zingen.

Informatie over de bestrijding van leerachterstanden in Maassluis is beschikbaar via de gemeente Maassluis: mevrouw Rahime Gülcü via telefoon (010) 593 1859 of e-mail r.gulcu@maassluis.nl.