Waterschap Groot Salland

Met GPS wandelen door Olde Maten

Laatste wijziging: 6 juni 2011

Het waterrijke natuurgebied Olde Maten bij Hasselt is vanaf heden te bewandelen met behulp van gps. Daarvoor is een 'Abeltje' te leen bij De Veldschuur in Rouveen. Kinderen en volwassenen kunnen zo speurenderwijs kennis maken met de boeiende flora en fauna.

In het weekend van Hemelvaart is de route officieel geopend door de Staphorster burgemeester Alssema en de heer Laarman, dagelijks bestuurslid van Waterschap Groot Salland. Dit in aanwezigheid van vertegenwoordigers gemeente Zwartewaterland, Staatsbosbeheer en Stichting Vrienden van de Oldematen.

Uitdagende opdrachten

Waterschap Groot Salland heeft samen met Staatsbosbeheer en de stichting Vrienden van de Oldematen de educatieve gps-route van 2,7 kilometer ontwikkeld die de bezoeker laat kennismaken met de natuur en de taken van het waterschap. Een kleine handcomputer wijst de weg. Onderweg krijgt de bezoeker allerlei informatie, uitdagende opdrachten en ook filmpjes te zien. In De Veldschuur, op school en/of thuis kan die informatie worden aangevuld.

De otter en de Veldmuis Otter en veldmuis

De gastheren van de routes zijn Otter en Veldmuis, twee vrienden die trots zijn op hun woonomgeving. Kortom, een avontuurlijke ontdekkingstocht door het slagenlandschap Olde Maten met het gps-gestuurde informatiesysteem Abel. Mocht de Veldschuur dicht zijn, dan is de route te bewandelen met een papieren versie. Voor scholen is er een educatief opdrachtenblad en docentenhandleiding.

Boerenveldschuur

De Veldschuur is een in 2005 herbouwde historische Staphorster boerenveldschuur en herbergt een educatief informatiecentrum voor natuur, cultuur, historie en archeologie uit de regio. In het centrum werken Staatsbosbeheer en de stichting "Vrienden van de Oldematen" samen. Het is gevestigd aan Wijkweg 2 te Rouveen (vlak bij Hasselt). Zie ook www.veldschuur.net. en www.wgs.nl/veldschuur

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl