ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Oproep Forum Standaardisatie voor expertgroepen nieuwe open standaarden

6 jun 2011 om 13:36

Onlangs zijn verschillende nieuwe open standaarden aangemeld voor opname op de 'pas toe of leg uit'-lijst van het College Standaardisatie (zie:
http://www.open-standaarden.nl/aanmelden/standaarden-in-behandeling/). Onderdeel van de procedure om toegevoegd te worden aan deze lijst is een toetsing door een expertgroep.

Voor de onderstaande standaarden zal in de maanden juni en juli een expertgroep bijeenkomen:

* OWMS (metadata voor overheidsinformatie op internet)
* STOSAG (informatie-uitwisseling over afvalcontainers)
* IFC (uitwisseling 3D-modellen van bouwwerken)
* WS Policy Framework en XACML (uitwisseling autorisatiegegevens)
* DKIM (beveiliging e-mailverkeer)

* SIKB0101 (informatie-uitwisseling bodembeheer)

De expertgroepen zullen worden samengesteld uit mensen afkomstig uit verschillende disciplines, zowel inhoudelijke experts met detailkennis van de standaard als experts/adviseurs die kunnen overzien wat de impact van invoering is. Er zijn ook experts nodig die verschillende doelgroepen vertegenwoordigen, waaronder gebruikers bij overheden of bedrijven, adviseurs en leveranciers van producten die aan de standaard moeten voldoen. De verwachting is dat er voor alle standaarden een enkele bijeenkomst van ongeveer 4 uur nodig is om de betreffende standaard te beoordelen. Alleen voor de combinatie 'WS Policy Framework en XACML' is de verwachting dat er twee bijeenkomsten noodzakelijk zullen zijn.

Forum Standaardisatie nodigt iedereen die zich herkent in bovenstaand profiel uit om deel te nemen aan een expertgroep. U kunt zich tot 8 juni a.s. aanmelden voor deelname aan één van deze expertgroepen door een bericht te sturen naar openstandaarden@logius.nl. Geeft u in uw bericht aan wat uw betrokkenheid is bij de betreffende standaard en wat uw bijdrage aan de expertgroep zou kunnen zijn. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de verdeling over disciplines en doelgroepen zal het Forum Standaardisatie eventueel een selectie maken uit de aanmeldingen.

Klik hier voor de 'pas toe of leg uit'-lijst

Zie het origineel