Royal Haskoning


Royal Haskoning-inzending `Welvarend Westerschelde' bij laatste vijf Delta Water Award
06-06-2011
Met het voorstel `Welvarend Westerschelde' behoort het team van Royal Haskoning/WUR tot de laatste vijf inzenders voor de Delta Water Award. Deltacommissaris Wim Kuijken, voorzitter van de Delta Water Award jury, kondigde de vijf genomineerden aan. Het idee van Royal Haskoning/WUR laat concrete kansen zien voor de koppeling van economische (haven)ontwikkeling aan de versterking van de natuur en de omgeving. Concreet hiervoor wordt de `Sustainable Delta Toolbox' uitgewerkt. Volgens het juryrapport adresseert het idee `Welvarend Westerschelde' een enorme, actuele uitdaging. Hierbij werd wel opgemerkt dat het plan geconcretiseerd moet worden met aandacht voor de positie van de twee zeehavens in Zeeland op de lange termijn.

Het team gaat direct aan de slag met de opmerkingen van de jury en bespreekt de plannen binnenkort met Zeeland Seaports en andere stakeholders in de regio. De uitdaging is om het idee verder te brengen door aan te tonen dat het economisch haalbaar en uitvoerbaar is, en een realiseerbare impuls kan geven aan de regio.

Samen met de andere vier genomineerde teams, liet het Royal Haskoning/WUR team 11 teams achter zich in de eerste ronde. De vijf genomineerde teams krijgen tot 1 februari 2012 de tijd hun ideeën verder uit te werken.

De Delta Water Award daagt studenten en jonge professionals uit om concrete innovatieve en duurzame projecten te ontwikkelen die bijdragen aan de economische ontwikkeling van de Zuidwestelijke Delta. Zie voor meer informatie over de Delta Water Award: www.deltawateraward.com