Watersportverbond - KNWV

Eerste tourstop Europese Freestyle Pro Kids Tour

maandag 6 juni 2011

In de eerste tourstop van Europese Freestyle Pro Kids Tour 2011, is Tim Ruyssenaars (14 jaar) uit Nieuwerkerk eerste geworden in de categorie tot 17 jaar. Het evenement werd gehouden op 28 tot en met 30 mei en vond plaats in Engeland, Birchington Minnis Bay een badplaats in Kent.

Europese Freestyle Pro Kids Tour
In de windsurf discipline freestyle (in 6 minuten surfen zo moeilijk en mooi mogelijke trucjes laten zien aan de jury) wordt door een europese tour bepaald wie de Europese kampioen is.

Aangezien het windsurf freestyle erg populair is bij de jeugd, is er ook een europese tour voor de jeugd de EFPKT. Dit jaar zal er ook in Nederland een wedstrijd gesurft worden voor de EFPKT tour, op de Brouwersdam. Dit zal tevens ook het officiele WK zijn voor de jeugd. De EFPKT is het ideale platform om de jeugd wedstrijdervaring op te laten doen, en klaar te stomen voor de Europese tour bij de volwassen (EFPT) en de wereldtour (PWA).Â

Succesvol resultaat
Van de drie dagen waren er twee dagen met behoorlijk wat wind, waarin vier volledige eliminaties werden afgerond. Het niveau in Engeland was erg hoog. Tim Ruyssenaars maakte in zijn finale heat verschillende moves (zoals flaka - dubbel flaka - grubby - spock - spock one handed - spock no handed - shaka - culo), maar deze gaven nog niet de
definitieve doorslag. Daarvoor moest Tim een beslissing man to man varen tegen de Engelse Oscar Carmichael. Deze zogenoemde supersessie van tien minuten volbracht Tim met een succesvol resultaat, zodat hij het eerste event op zijn naam mocht schrijven.

Tweede event
Het tweede event van de EFPKT is op de Brouwersdam van 20 tot 24 juli 2011. Kijk voor meer informatie op www.efpkids-tour.com.