Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 6 juni

Alkmaar, 06-06-2011 o 14.30 uur

Beroving: politie zoekt getuigen

Hoorn, zaterdag 4 juni

Op zaterdagavond omstreeks 21.30 uur werd een 18-jarige jongen uit Enkhuizen beroofd op perron 1 van het NS-station aan het Stationsplein in Hoorn. De jongen zat op een bankje op het perron en was bezig met zijn Blackberry. Een andere jongen kwam naast hem zitten. Plotseling stond deze jongen op, pakte een mes en bedreigde het slachtoffer hiermee. Het slachtoffer moest zijn telefoon afgeven. Nadat de straatrover het toestel had gekregen, rende hij hard weg. Het slachtoffer liep geen letsel op.

De politie is op zoek naar getuigen van de straatroof, met name een meisje die de dader groette.

De straatrover is een jongen van 19 of 20 jaar oud, met een getint uiterlijk, een mager postuur en een lengte van ongeveer 1,90 meter. Hij droeg een lichtblauwe broek met een laag kruis, een blauw-zwart T-shirt, een wit-blauwe Nike sportschoenen en een zwarte hoofddoek. Ook droeg hij een gouden ketting net een NY-hanger en een goudkleurig horloge met zilverkleurige wijzerplaat. Hij sprak Nederlands met een accent.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Alkmaar, maandag 6 juni

Op maandagmorgen omstreeks 01.45 uur werd een 25-jarige Alkmaarder beroofd van zijn geld op de Kapelsteeg in zijn woonplaats. Rond die tijd kreeg de politie een melding dat een man zou zijn beroofd door een verdachte van ongeveer 25 jaar oud, een donkere huidskleur en rijdende op een fiets. Ter plaatse trof de politie het slachtoffer die aangaf dat hij onder bedreiging zijn geld had af moeten staan. Hoe dat was gebeurd kon hij nog niet aangeven, deel door de schrik en deels door het gebruik van alcohol.

De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in autos

Heerhugowaard, zondag 5 juni

Op zondagavond werden inbraken ontdekt in twee personenautos die geparkeerd stonden langs de Westerweg in Heerhugowaard. De autos waren hier vermoedelijk geparkeerd door bezoekers van Lunapop. In beide gevallen werden ramen ingeslagen en werd geluidsapparatuur gestolen.

De politie in Heerhugowaard verzoekt eventuele andere slachtoffers zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Drie aanhoudingen bij woninginbraak

Hoorn, maandag 6 juni

Op maandagmorgen omstreeks 03.00 uur hield de politie drie mannen aan wegens poging tot inbraak in een woning. Kort daarvoor werd de bewoner van een pand aan de Astronautenweg in Hoorn wakker van geluiden buiten bij zijn woning. Toen hij vanuit de slaapkamer naar buiten keek, zag hij drie personen bezig met het forceren van zijn garagedeur. De bewoner sloeg op het raam en de inbrekers schrokken hier zo van, dat zij er vandoor gingen. Op basis van het opgegeven signalement kon de gewaarschuwde politie even later in de directe omgeving de verdachten aanhouden. Het ging om mannen van 25, 27 en 31 jaar oud en afkomstig uit Hoorn. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling stadstoezicht

Alkmaar, zondag 5 juni

Op zondagavond omstreeks 21.10 uur wilden medewerkers van Stadstoezicht een 33-jarige man uit Alkmaar bekeuren wegens wildplassen op de Laat in Alkmaar. De man wilde echter zijn persoonsgegevens niet afgeven ook probeerde hij er op zijn fiets vandoor te gaan. Een van de Stadstoezichthouders hield de fiets tegen, waarna de verdachte zijn fiets pakte en deze naar de toezichthouders probeerde te gooien. Hierdoor kon hij er lopend vandoor gaan.

De gewaarschuwde politie hield de man in de directe omgeving aan. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Gewond na val

Breezand, zondag 5 juni

Op zondagavond omstreeks 21.25 uur raakte een 19-jarige man uit Breezand gewond na een val op het Ceresplein in zijn woonplaats. De man sprong op auto die juist wegreed, maar viel hier ook weer vanaf, vermoedelijk met zijn hoofd op het wegdek. Ambulancepersoneel, dat het slachtoffer wilde helpen, had last van opdringerig publiek. Omdat een gewaarschuwde traumaheli ter plaatse niet kon landen, bracht het ambulancepersoneel het slachtoffer met de ambulance vast weg. Bij Dirkshorn kon de arts uit de traumaheli overstappen in de ambulance, die het slachtoffer verder bracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

De politie stelt een onderzoek in naar het incident.

Duik vanaf de hoge

Midwoud, maandag 6 juni

Op maandagmorgen omstreeks 00.30 uur raakte een 24-jarige man uit Oostwoud gewond bij een duik van de hoge duikplank in het zwembad aan de Tripkouw in Midwoud. De man was samen met een vriend naar de kermis geweest. Onder invloed van alcohol besloten zij dat het wel aardig was nog even te gaan zwemmen in het openluchtbad. Zij kwamen het bad binnen door een toegangshek te forceren. Het slachtoffer klom vervolgens op de hoge duikplank en sprong/dook naar beneden. Hierbij kwam hij hard op het afdekzijl dat op het water lag terecht. Het slachtoffer bleef op de mat liggen en werd hier later door de brandweer afgehaald. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Medisch centrum Alkmaar. De tweede zwemmer, een 25-jarige man uit Midwoud, was wel in het water geraakt en had lichte onderkoelingsverschijnselen.

Alcoholcontrole

Schagen, zondag 5 juni

Op zondagavond omstreeks 22.55 uur werd het rijbewijs ingenomen van een 43-jarige man uit Middenmeer. De man werd in zijn auto gecontroleerd op de Loet in Schagen. Hij blies 520 ug/l. Ondanks zijn leeftijd, was de man een beginnend bestuurder en mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna zes maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rijden onder invloed van drugs

Den Helder, zondag 5 juni

Op zondagavond omstreek 19.25 uur controleerde de politie een 23-jarige man uit Den Helder in een personenauto op de Prins Hendriklaan in Den Helder. De man had bloeddoorlopen ogen en reed vermoedelijk onder invloed van drugs. De verdachte verklaarde net twee joints te hebben gerookt. Van de man werd bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verkeersregelaar aangereden

Wieringerwerf, zondag 5 juni

Op zondagmiddag omstreeks 12.10 uur raakte een 45-jarige man uit Middenmeer gewond bij een verkeersongeval op de kruising Verbindingsweg-Robbenoordweg in de Wieringermeer. De man trad op als verkeersregelaar bij een wielertoertocht. Op genoemde kruising gaf hij een stopteken aan de bestuurder van een personenauto, een 44-jarige man uit Wieringerwerf. Deze begreep de aanwijzingen niet goed en reed door, waarbij de verkeersregelaar geschept werd.

Het slachtoffer werd met vermoedelijk een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto in brand

Hoorn, maandag 6 juni

Op maandagmorgens omstreeks 11.15 uur stond een auto in brand op de Venneweg in Hoorn. Het ging om een nieuwe Mercedes waarvan een raam was ingeslagen. In de auto lag brandend materiaal, waardoor in de cabine schade ontstond. De politie gaat uit van brandstichting.