Gemeente Oirschot

Wie wordt de topscorer van de Oirschotse ondernemers?

Eens was het traditie in Oirschot om een ondernemer van het jaar te kiezen. Een traditie die verloren leek te gaan, maar die - als het aan Stichting Oirschot Verbindt ligt - krachtiger dan ooit zal terugkeren. Immers, de gemeente Oirschot staat bekend als groene gemeente, maar te weinig als een ondernemende gemeente. De stichting streeft er naar om de kernwaarden âgroenâ en âondernemendâ bij elkaar te brengen door het verbinden van ondernemers uit alle geledingen van de gemeente.

Â

Balans tussen gemeenschap en overheid
Piet Machielsen, wethouder economische zaken, onderstreept het belang van een goede relatie tussen gemeente en lokale ondernemers. âHet Oirschotse gemeentebestuur is bezig met het creëren van een nieuwe balans tussen gemeenschap en overheid. De kracht komt namelijk vanuit die gemeenschap, de overheid moet daarbij enkel faciliteren en ondersteunen. Uitgaan van eigen kracht geldt zeker ook voor de Oirschotse ondernemers. Die eigen kracht wordt nog versterkt, als ondernemers elkaar opzoeken om nieuwe verbindingen, producten en arrangementen te maken. De gemeente Oirschot ondersteunt in dat kader van harte de Stichting Oirschot verbindt. De stichting die door het organiseren van het evenement âOndernemer van het Jaarâ die Oirschotse ondernemerskracht en het ontstaan van nieuwe verbindingen bevordert. En zo de kracht van de eigen gemeenschap centraal stelt.â

Aanmelden
De aandacht in lokale media heeft afgelopen maand al geresulteerd in een tiental aanmeldingen van kandidaten die in aanmerking komen voor de titel Ondernemer van het Jaar. Een mooi, maar toch nog wat bescheiden tussenstand gegeven het grote aantal ondernemingen in de gemeente. Opvallend is dat veel kandidaten via derden worden opgegeven. Bescheidenheid siert de Oirschotse ondernemer. Daarom een extra oproep om jezelf kandidaat te stellen of een collega ondernemer voor te dragen. Inschrijven kan nog tot 15 juli.

Meer informatie
Meer informatie over de aanmeldingsprocedure en uiteindelijke bekendmaking vindt u op www.oirschotverbindt.nl