Wereldster Merrill Osmond neemt single op met Nederlandse zangeres

Persbericht van Persec

Merrill Osmond, leadzanger van de wereldberoemde band THE OSMONDS (bekend van onder meer de nummer 1-hit 'Crazy Horses'), gaat opnieuw de studio in. Enerzijds neemt hij met de Nederlandse zangeres Tesca een EP op 'Together', anderzijds eert hij zijn vriend Elvis Presley met een Full CD 'Remembering Elvis'

EP 'Together'

Wat Elvis Presley voor Merrill Osmond was, is Merrill voor de jonge Nederlandse zangeres Tesca: een bron van inspiratie. Tesca ontmoette Merrill in 2009 tijdens de opnames van 'Pure Glory' in Antwerpen. "Zo'n warme, liefdevolle man als Merrill had ik nog nooit ontmoet", zegt Tesca. "Van zijn persoonlijkheid en warme stem was ik zeer onder de indruk."

Als eerbetoon aan Merrill maakt Tesca de EP 'Together'. Hierop zingt zij twee songs die Merrill tezamen met zijn broers heeft geschreven en twee duetten die nauw verbonden zijn met Merrill.

Belevenissen met Elvis

Wat Merrill Osmond voor Tesca is, was Elvis Presley voor Merrill. Elvis Presley was niet alleen levenslang een grote inspiratie bron voor Merrill Osmond, hij was ook een persoonlijke vriend. Merrill eert zijn vriend Elvis Presley met een nieuwe CD, welke de veelzeggende naam 'Remembering Elvis' meekrijgt.

"Elvis gaf me altijd het gevoel dat ik zijn kleine broer was", vertelt Merrill. Dat is niet zo gek, wanneer je bedenkt dat Merrills moeder Olive Osmond heel veel contact had met Elvis. Elvis noemde haar 'mijn tweede moeder'.

Merrill Osmond zit vol met anekdotes over zijn belevenissen met The King. Zo zou Merrill als 20-jarige ooit een hotelsuite in Las Vegas van Elvis overnemen. Maar toen Merrill samen met zijn kersverse bruid Mary naar binnen ging, zat Elvis nog doodleuk op het bed. Ook stuurde Elvis bij iedere premiere van The Osmonds een gitaar, overdekt met schitterende bloemen. "En wat ik nooit zal vergeten waren zijn handen", vertelt Merrill. "Die zaten vol krassen van nagels van mensen die al die jaren tijdens concerten zijn handen probeerden te pakken..."

CD 'Remembering Elvis'

Naast zijn werk als leadzanger bij The Osmonds heeft Merrill Osmond ook een indrukwekkende solocarrière opgebouwd. Zijn voorliefde voor onvervalste rocknummers bleek onder meer uit zijn solo-CD 'A Tribute to Classic Rock'. Bijna 35 jaar na het overlijden van The King, is het maken van de CD 'Remembering Elvis' voor Merril Osmond een droom die uitkomt: "Eindelijk kan ik eer bewijzen aan een man die voor mij en mijn familie een dierbare vriend was, en de enige echte King of Rock & Roll. Aan de songs van Elvis zal op mijn CD niets veranderen, maar ik geef er natuurlijk wel mijn eigen stijl aan mee." Voor dit project wordt samengewerkt met zijn platenlabel Black Diamond en Elvis Matters, de officiële Elvis-fanclub voor Nederland en België.

Goud en platina

Merrill Osmond heeft samen met zijn broers en zus miljoenen platen verkocht. De familie Osmond is nog steeds wereldrecordhouder als het gaat om de hoeveelheid gouden en platina platen binnen één jaar: 11 stuks, en daarmee lieten de Osmonds niet alleen Elvis Presley, maar ook The Beatles, The Rolling Stones en Michael Jackson achter zich. Samen verkochten de Osmonds wereldwijd 100 miljoen platen, goed voor maar liefst 47 gouden en platina platen en vele nummer 1-hits.

Presentatie

Merrill heeft een bijzondere band met de 'lage landen'. Zo gaf hij de laatste jaren verschillende uitverkochte concerten in Nederland en België. Zo koos hij ook in 2009 ervoor om zijn grote Shiloh Experience, een 'journey for a peaceful Heart', in België te organiseren. Daarmee bracht hij mensen van over de hele wereld samen. Op zondag 19 juni 2011 zullen Merrill en Tesca een aantal songs brengen bij de 'Deluxe Showcase' in het Hotel Brussels Airport Van der Valk. De CD's van zowel Merrill en Tesca komen uit op 30 september 2011.




Razende Robot Reporter