Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid

Zuid

---

Nieuw evenementenbeleid en horecabeleid Zuid

Uitgaan in Zuid!

6 juni 2011

Het dagelijks bestuur heeft de concept-versies van het nieuwe evenementen- en horecabeleid voor Stadsdeel Zuid vrij gegeven voor inspraak. Bewoners en ondernemers hebben van 3 juni tot en met 15 juli 2011 de mogelijkheid om hun reactie te geven over dit voorgenomen beleid.

Het stadsdeel hecht veel waarde aan een aantrekkelijk en divers aanbod van horeca en evenementen, vanwege de economische en maatschappelijke functie die dit voor het stadsdeel heeft. Het stadsdeel wil een bruisend en leefbaar stadsdeel behouden en biedt daarom ondernemers meer ruimte en kansen; minder en eenvoudiger beleid en regels.

Enkele hoofdpunten uit het voorgenomen beleid:

* Horeca-uitbreiding wordt op specifieke locaties mogelijk gemaakt, daar waar bestemmingsplannen dit eerder niet toelieten.
* Per gebied worden (ruimere) mogelijkheden geboden tot het omzetten van dag- naar avond/nachtzaken (waarmee ruimere openingstijden van toepassing zijn). Horeca in winkels, culturele instellingen en in bedrijfsverzamelgebouwen wordt ruimer toestaan;
* Commerciële evenementen zijn in het stadsdeel toegestaan, waarbij het stadsdeel onder andere kosten voor de huur van de locatie en voor het schoonmaken en repareren ervan bij de organisatoren in rekening brengt.

* In het evenementenbeleid zijn 'locatieprofielen' opgenomen. Voor twaalf specifieke locaties in het stadsdeel is onder andere aangegeven welk type evenementen mogelijk en passend zijn en hoeveel evenementen per jaar kunnen plaatsvinden.

Inspraak voor nieuw beleid

De inspraakperiode duurt van 3 juni tot en met 15 juli 2011.

Alle stukken zijn vanaf vrijdag 3 juni te raadplegen op beide stadsdeelkantoren.

U kunt de stukken ook downloaden op de pagina Nieuw evenementenbeleid en horecabeleid Zuid.

Daar vindt u ook meer informatie over het inspraaktraject.
---