VARA

DWDD hommage aan Willem Duys wegens overlijden herhaald

Hilversum, 4 juni 2011

De duizendste aflevering van het VARA-programma `De Wereld Draait Door' van afgelopen dinsdag 17 mei was geheel gewijd aan het televisie-oeuvre van Willem Duys. In verband met het overlijden van de 82-jarige Willem Duys op Hemelvaart jongstleden, wordt de uitzending aanstaande maandag op het vaste tijdstip van 'De Wereld Draait Door', 19.25 uur, op Nederland 3 herhaald.

Ondanks zijn broze gezondheid was Willem Duys die 17e mei in de studio aanwezig. Hij werd bijgestaan door zijn vrouw Mary Duys.

Tafeldame was Mies Bouwman, Toots Thielemans bracht een ode aan zijn vriend, verder waren te gast Bob Rooyens, Fred Oster, Tonny Eyck, Lee Towers, Aleid Rensen van het Noorderdierenpark en Martine Bijl. Ook te gast, maar niet aan tafel zijn: André van Duin, Bert van der Veer, Jan Mulder, Patricia Paay, Koos Postema en familie en vrienden van Willem Duys
Jakhals Frank blikt in Londen met ex-Rolling Stone Bill Wyman terug op de tijd dat Wyman en Willem Duys in Zuid-Frankrijk buren waren.

Voor presentator Matthijs van Nieuwkerk is Willem Duys altijd een voorbeeld geweest: `Het gemak, de eloquentie, de improvisatie, hij was er een meester in. Zijn programma heette niet voor niets Voor de Vuist Weg, hij deed maar wat, en dat deed hij als de beste.'

`De Wereld Draait Door - 1000ste uitzending', herhaling maandag 6 juni om 19.25 uur bij de VARA op Nederland 3.

Zie ook: dwdd.vara.nl.
Maandag 5 september 2011 is de eerste uitzending van het zevende seizoen DWDD.