Watersportverbond - KNWV

Drie verenigingen vierden hun verjaardag

maandag 6 juni 2011

Afgelopen zaterdag 28 mei vierden de verenigingen Zierikzee, De Bommeer en De Breek hun jubileum. De Bommeer en De Breek zijn beide 75 jaar geworden. Zierikzee vierde haar 50-jarig bestaan. Het Watersportverbond feliciteert hierbij nogmaals deze verenigingen met hun verjaardag!

WV De Bommeer
In het openingswoord werd door de voorzitter van de Bommeer, Kees Rijke, de geschiedenis van de vereniging in het kort gememoreerd. De in 1936 opgerichte vereniging is met veel doorzettingsvermogen en inzet van vrijwilligers, uitgegroeid tot een complete watersportvereniging met alle moderne faciliteiten die een vereniging zich maar kan bedenken.

Henk van Beek, ere-lid van de Bommeer en regiovertegenwoordiger Zuid-Holland midden, memoreerde de jarenlange relatie tussen de vereniging en het Watersportverbond. Een hoogtepunt was het bezoek van een minister die namens het Watersportverbond het startsein gaf voor de landelijke 'actie bezem in de mast' waarmee de watersporters na afloop van het seizoen het water schoon achterlieten.

De verjaardag werd vervolgd met een rondvaart ddor het Midden-Delfland met bestuur en genodigden op de nieuwe fluisterboot 'Andante'.

WV De Breek
In 1936 werd door de dokter en de dominee Watersportvereniging De Breek opgericht. Tijdens de feestelijke receptie reikte Joop Simmers, bestuurslid van het Watersportverbond, de jubileumtegel uit aan voorzitter Frans Faber. Joop Simmers refereerde met name aan de enorme inzet van de vele vrijwilligers: in het verleden bij de bouw van het prachtige clubhuis, en nu met hun inzet voor het geven van zeilles aan de jeugd.

Er waren vele oud-leden aanwezig om ook te kijken naar de fotoâs uit de oude doos die ter bezichtiging waren opgehangen in het clubhuis. âs Avonds was er, na de barbecue, een feest voor alle leden en oud leden.

WV Zierikzee
WV Zierikzee is ontstaan voor en door leden. Opgestart door de oprichters is zelfwerkzaamheid vandaag de dag nog een belangrijk gegeven voor de vereniging.

In een feestelijke haven spraken achtereenvolgens voorzitter Leen Noordhoek, burgemeester Gerard Rabelink en Willem Dekker, bestuurslid van het Watersportverbond, de jarige vereniging toe. Willem Dekker overhandigde de jarige vereniging een verbondstegel.

Voorzitter Noordhoek sprak in zijn speech over de goede relatie met de gemeente. Wethouder Wim Stouten van de gemeente Schouwen-Duiveland belichtte in zijn toespraak de ontstaansgeschiedenis van de vereniging en de ontwikkelingen ten aanzien van waterrecreatie in zijn gemeente: "Watersportverenigingen hebben wensen. Wij als gemeente ook. Dat vraagt om nadere afstemming, wat we regelmatig hebben met WSV Zierikzee".