Gemeente Breda

De loods, gelegen aan de Oude Baan 3 te Breda gesloten

De burgemeester van Breda heeft besloten de loods, aan de Oude Baan 3 te Breda te sluiten voor een periode van 12 maanden. De burgemeester heeft hiertoe besloten, omdat artikel 2 en 3 van de Opiumwet zijn overtreden.

Naar aanleiding van een integrale handhavingsactie op 15 februari jongstleden onder leiding van de Gemeente Breda is de loods aan de Oude Baan 3 te Breda gecontroleerd. Tijdens deze controle zijn er in de loods grote hoeveelheden soft- en harddrugs aangetroffen.

De handelshoeveelheden soft- en harddrugs, waren voor de burgemeester aanleiding te constateren dat in de loods drugs worden verkocht, afgeleverd of verstrekt dan wel daartoe aanwezig zijn.

Gelet hierop heeft de burgemeester geoordeeld dat er noodzaak is tot het tijdelijk sluiten van de loods om aan de loods de functie van verkooppunt van soft- en harddrugs te ontnemen.

Gezien de grote hoeveelheden aangetroffen soft- en harddrugs is er besloten om af te wijken van het door de burgemeester op 28 februari 2008 vastgestelde handhavingsprotocol. De loods, gelegen aan de Oude Baan 3 te Breda is gesloten voor de duur van 12 maanden. De sluiting is ingegaan op maandag 6 juni 2011, om 10:00 uur.
Breda, 6 juni 2011