Politie Kennemerland

Persberichten

Haarlem, 06-06-2011

Aanhoudingen na ruzie
HAARLEM, 5 juni - Zondagavond even voor 21.30 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er een conflict gaande was bij een restaurant aan de Korte Veerstraat. Meerdere mensen zouden met elkaar op de vuist zijn gegaan. Op de locatie troffen agenten een chaotisch tafereel. In een restaurant was tussen gasten onderling ruzie ontstaan, waarbij ook klappen uitgedeeld zijn. De politie heeft twee mensen aangehouden, een 34-jarige Haarlemmer en een 33-jarige vrouw uit Purmerend. Wat er precies is voorgevallen is nog niet bekend.

Verwarde man aangehouden na vernieling
VELSEN-NOORD, 6 juni - In de nacht van zondag op maandag kwam er rond 03.10 uur een melding binnen dat een man spiegels van autos aan het trappen was aan de Duinvlietstraat. Politiemensen zijn naar de locatie gegaan en hebben daar een 33-jarige verwarde Haarlemmer aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten.

Jongen aangehouden met harddrugs
HOOFDDORP, 5 juni - Surveillerende politiemensen zagen zondagavond rond 20.20 uur aan de Anne Franklaan bij het park Toolenburg een drietal jongens, waarbij het vermoeden bestond dat er drugs gedeald werd. De politiemensen hielden het drietal staande voor een controle en in de scooter van een 18-jarige Hoofddorper werd harddrugs aangetroffen. Hierop is de Hoofddorper aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij zal worden verhoord.

Drankrijder aangehouden (3x)
BEVERWIJK, 6 juni - Een 26-jarige automobilist uit Beverwijk werd in de nacht van zondag op maandag rond 02.45 uur gecontroleerd op alcohol aan de Bullerlaan. Hieruit bleek dat hij een promillage had van 1.29, terwijl 0.5 maximaal is toegestaan. De man is aangehouden.

DRIEHUIS, 6 juni - Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van zondag op maandag rond 01.20 uur een 28-jarige Haarlemse op de Van den Vondellaan op het rijden onder invloed van alcohol. Alcohol is een groot probleem in het verkeer en daarom controleert de politie 24 uur per dag. De vrouw bleek na een blaastest teveel te hebben gedronken. Een ademanalyse op het politiebureau maakte duidelijk dat zij een promillage had van 0.66. Hierop is de bestuurster aangehouden en tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

OVERVEEN, 6 juni Politieagenten zagen in de nacht van zondag op maandag rond 00.40 uur een automobilist slingeren over de Zeeweg. De bestuurder, een 20-jarige man uit Leiden, werd direct naar de kant van de weg gehaald. Een blaastest wees uit dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek na een ademanalyse dat hij een promillage had van 0.76, terwijl voor een beginnend bestuurder zoals hij een maximum geldt van 0.2. De Leidenaar is aangehouden.

Politie zoekt getuigen valpartij
HAARLEM, 3 juni De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een valpartij op het fietspad tussen de Boerhaavelaan en de Aziëweg op vrijdag 3 juni tussen 14.55 en 15.10 uur. Een 70-jarige man reed hier op zijn snorfiets, toen hij ter hoogte van de tuinvereniging plotseling aan beide kanten tegelijk door een bromfietser werd ingehaald. De Haarlemmer reed hierdoor tegen een paaltje en kwam lelijk ten val. Hij raakte lichtgewond en zijn snorfiets raakte beschadigd. De twee bromfietsers zijn doorgereden en de politie wil graag weten wie dit geweest zijn. Mensen die getuige zijn geweest worden daarom verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding met letsel
VIJFHUIZEN, 6 juni - Rond 08:25 uur is een 38-jarige Amsterdamse onfortuinlijk ten val gekomen met haar bromfiets op de Vijfhuizerdijk. De vrouw vertelde aan de ter plaatse gekomen politie dat zij vermoedelijk in slaap was gevallen, hierdoor de controle over haar voertuig was verloren en vervolgens tegen een paal aan is gereden en ten val is geraakt. De Amsterdamse vrouw raakte gewond aan o.a. haar been en gezicht en zij werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek en behandeling van haar verwondingen. De bromfiets mocht tijdelijk op het terrein van een omwonende worden geplaatst.

Aangehouden op verdenking van winkeldiefstal
IJMUIDEN, 6 juni - De politie heeft rond 09.00 uur een 42-jarige IJmuidense aangehouden op verdenking van winkeldiefstal vanuit een supermarkt aan het Dudokplein. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

HAARLEM, 6 juni Een 29-jarige Haarlemse werd door winkelpersoneel van een supermarkt aan het Floridaplein aangehouden, nadat zij enkele goederen had gestolen. De vrouw werd overgedragen aan de politie en bekende de goederen te hebben gestolen. Tegen haar is proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole Bentveld
BENTVELD/ZANDVOORT, 6 juni De verkeerspolitie heeft tussen 12.00 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Zandvoortselaan. Hierbij werden 13 overtreders bekeurd. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 68 km/uur.