Gemeente Wassenaar

Onderzoek Rekenkamercommissie

De Rekenkamercommissie Wassenaar, Voorschoten en Oegstgeest start binnenkort een onderzoek naar de afhandeling van meldingen van overlast in de openbare ruimte. Met het onderzoek wil de rekenkamercommissie een beeld krijgen van de kwaliteit van de afhandeling van de meldingen en van de mate waarin er, naar aanleiding van de meldingen, verbeteringen worden doorgevoerd bij de gemeenten. Het gaat bij het onderzoek om meldingen van inwoners over zaken in de openbare ruimte zoals bijvoorbeeld losliggende tegels, zwerfvuil, afgewaaide takken en rondslingerende vuilcontainers. Kortom, onregelmatigheden in de openbare ruimte die voor hinder of overlast zorgen. De rekenkamercommissie onderzoekt of de afhandeling op een adequate manier wordt uitgevoerd. Vragen die aan de orde komen zijn: Hoe kunnen burgers meldingen doen, is de melding tijdig afgehandeld, ontvangt de melder een bericht dat overlast verholpen is? Maar ook: Voert de gemeenten verbeteringen door in het beleid naar aanleiding van de gemelde overlast?

Resultaten in najaar 2011
De afhandeling van de meldingen is een vorm van publieke dienstverlening waarbij er heel direct contact is tussen de gemeente en inwoners. De beeldvorming van de burger over de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeente wordt dan ook voor een belangrijk deel hierdoor bepaald. Daarom vindt de rekenkamercommissie het belangrijk een onderzoek te doen. Het onderzoek, dat in het najaar 2011 wordt afgerond, levert naast een gezamenlijke rapportage ook de bevindingen op voor elk van de afzonderlijke gemeenten.

Onafhankelijk orgaan
De Rekenkamercommissie is een onafhankelijk orgaan en doet gevraagd en ongevraagd onderzoek naar de doeltreffendheid en doelmatigheid van het bestuurlijk handelen van de gemeenten Wassenaar, Voorschoten en Oegstgeest.

Meer informatie: Rekenkamercommissie Wassenaar, Voorschoten en Oegstgeest.
Telefoon: 06 18 54 43 05.
E-mail: rekenkamercommissiewvo@voorschoten.nl.
Website: www.wassenaar.nl/rekenkamercommissie

* 6 juni 2011