Gemeente Lansingerland

Aanleg rotonde Noordeindseweg
Werk aan de weg

In het derde kwartaal van dit jaar start de gemeente met de aanleg van de rotonde op de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. De rotonde komt te liggen op de kruising met de Planetenweg.

De Oostmeerlaan wordt doorgetrokken en krijgt een directe aansluiting op de rotonde. De Noordeindseweg, Planetenweg en Oostmeerlaan zijn alle drie 50 km wegen. Een rotonde is op deze plek veiliger dan een gewone kruising, zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer en is minder milieubelastend.
Â
Na aanleg van de rotonde is het zuidelijk gedeelte van de Noordeindseweg alleen nog toegankelijk voor fietsers en voetgangers en voor hulpdiensten. Autoâs kunnen via de Oostmeerlaan en de (in een later stadium) nieuw aan te leggen Naardermeerstraat rijden. De gemeente richt de Noordeindseweg ten zuiden van de rotonde in als een 30 km zone.

In 2012 klaar
De gemeente had eigenlijk al in 2010 willen beginnen met de eerste werkzaamheden voor de rotonde. Het verwerven van de benodigde gronden en de afstemming van belangen met andere overheden duurde langer dan gepland. In het 3e kwartaal van 2011 gaan de werkzaamheden van start. Als alles volgens planning verloopt, is de rotonde eind 2012 klaar.

Aanleg van de rotonde in fasen
De gemeente houdt er rekening mee dat het verkeer zo min mogelijk last heeft van de werkzaamheden tijdens de aanleg van de rotonde. Om dit voor elkaar te krijgen is het werk in verschillende fasen opgedeeld. De planning is globaal, er kunnen wijzigingen optreden. Onder Werk aan de Weg leest u meer over de werkzaamheden en de aanleg van de rotonde en de verschillende fasen waarin dit werk gebeurt. Â