Verscherping CO2 doelstelling en economische kunnen samengaan

Persbericht van Nyenrode Business Universiteit

persuitnodiging
Breukelen, 6 juni 2011 - Verscherping van de CO2 reductie ambitie van 20 naar 30 procent, kan leiden tot een drastische toename van werkgelegenheid en economische groei. Dat is de strekking van de studie 'A New Growth Path for Europe', uitgevoerd door diverse wetenschappers van vooraanstaande universiteiten in Europa. Het rapport is vervaardigd in opdracht van de Duitse regering en in maart aangeboden aan de Europese Commissie. Groot Brittannië en Frankrijk sluiten zich bij deze tendens aan. Het is daarom vanzelfsprekend aanleiding voor een seminar in Nederland. Is deze ambitie realistisch en is Nederland hierin actief genoeg?

De discussie wordt gevoerd door econoom Pieter Boot, verbonden aan het Planbureau voor de Leefomgeving, mede onderzoeker Roland Kupers van Oxford University, Jules Kortenhorst, voormalig CEO van de European Climate Foundation, Marieke van der Werf, tweede kamerlid van het CDA, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de industrie en andere Tweede Kamer leden.

Het seminar is georganiseerd door de European Climate Foundation en Nyenrode Business Universiteit. Het vindt aanstaande woensdag 8 juni, van 15.30 - 19.00 uur plaats in de Oude vergaderzaal van de Tweede Kamer, binnenhof 1 A in den Haag. Het programma is bijgevoegd. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Vanwege de strikte veiligheidseisen ter plaatse, is het noodzakelijk u van te voren aan te melden.

P R O G R A M M A
15.30 - 15.40 - Opening door Maurits van Rooijen, Rector en CEO Nyenrode Business Universiteit
15.40 - 16.10 - Key note speech door Pieter Boot, planbureau voor de Leefomgeving
16.10 - 16.30 - 'A New growth path for Europe' door Roland Kupers, Oxford University, Nyenrode
Business Universiteit
16.30 - 16. 50 - Pauze
16.50- 17.50 - Panel discussie door Menno Bentveld, (VARA) met: Jules Kortenhorst (voormalig CEO European Climate Foundation), Roland Kupers, Pieter Boot, René Leegte (tweede kamerlid VVD), Marieke van der Werf (tweede kamerlid CDA) en een vertegenwoordiger i van de industrie ndustrie.
17.50 - 19.00 Borrel

(deelnemers panel onder voorbehoud)

Links:
http://www.nyenrode.nl



Razende Robot Reporter