Plan Nederland

Salamatu kan dankzij microkrediet toch haar droom waarmaken

06 juni 2011

Twee jaar geleden moest Salamatu (19) uit Siera Leone stoppen met haar opleiding aan de Business School in de Sierraleoonse hoofdstad Freetown. Na de dood van haar vader en broer kon zij in haar eentje het schoolgeld niet meer opbrengen. Via Plan kon Salamatu meedoen aan een spaar- en leengroep voor jongeren. Het duurde niet lang voordat zij een eerste lening afsloot. Daarmee financierde zij een zak rijst en zette een eigen handeltje op. Salamatu's bedrijfje doet het inmiddels zo goed, dat zij een tweede lening heeft afgesloten om haar schoolgeld mee te betalen. Ze gaat alsnog haar droom waarmaken en de Business School afmaken.

Salamatu is een van de 3.000 jongeren die meedoen aan de spaar- en leengroepen van Plan in Freetown. Dit microfinancieringsprogramma werd in 2010 opgezet en leert jongeren van 15 tot 25 jaar omgaan met geld en geeft hen met een lening de kans hun financiële toekomst te verbeteren.

Kijk hier naar het verhaal van Salamatu
""

Kinderrechtenorganisatie Plan

Plan is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.

Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 48 ontwikkelingslanden die de achterstelling van meisjes tegengaan en de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.
www.plannederland.nl
Contact
Plan
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
020 549 55 20