Watersportverbond - KNWV

Marrekrite organiseert bezemactie

maandag 6 juni 2011

Stoort u zich aan de viezigheid op de steiger die veroorzaakt worden door vogels? Marrekrite heeft een actie gestart en roept de hulp in van watersporters. Het gaat hierbij om de steigers die van kunststof zijn gemaakt, die nooit worden schoongemaakt. Het Watersportverbond ondersteund deze actie van harte.

Alle steigers van hout laat de Marrekrite één keer per twee jaar schoonspuiten om gladheid te bestrijden. Dit kan niet vaker, omdat anders de houtnerf teveel beschadigt.

Bij de steigers van gerecycled kunststof is er geen sprake van gladheid. Deze steigers hebben wel een behoorlijke aantrekkingskracht op vogels. Een vervelende bijkomstigheid is dat de vogels op de steigers poepen, en niet zoân klein beetje ook. Gelukkig is gerecycled kunststof gemakkelijk schoon te vegen met een bezem en daarvoor vraagt Marrekrite u om hulp. Op een aantal locaties hangen nu bezems aan de steigers.

Bezemactie is een test
Met een beetje water gaat de poep er nog gemakkelijker af. De bezems zijn op dit moment alleen te vinden op een aantal steigers van gerecycled kunststof. De bezemactie is een test om te vast te stellen of Marrekrite bij alle steigers van gerecycled kunststof een bezem gaan plaatsen. Bij de najaarsinspectie maken zij de balans op.

Locaties
Op de volgende locaties kunt u bezems tegenkomen: De Hemmen, Noarder Alde Wei, Goingarypster Puollen en het Schareiland. Wilt u precies weten bij welk steigernummer een bezem hangt? Vanaf 6 juni aanstaande staat de complete lijst met steigernummers op de website.