Gemeente Stadskanaal

06 jun

Nieuwe locatie Ouder Kinder Centrum

Het Ouder Kinder Centrum (OKC) in Musselkanaal krijgt een nieuwe locatie. Een voormalig winkelpand aan de Dirk de Ruiterstraat blijkt, na kleine aanpassingen, te voldoen aan de criteria. Het college stemt in met deze nieuwe huisvesting.

Bijkomend voordeel is dat er een contract voor twee jaar afgesloten wordt en er onderverhuurd mag worden. Hierdoor worden de meerkosten, die de aanpassing van het pand veroorzaakt, terugverdiend.

Indien in de toekomst ruimte wegvalt in de Veenhorst, is deze locatie in beeld als definitieve locatie van het OKC. Verwacht wordt dat de nieuwe locatie van het OKC vanaf 2012 ook gebruikt wordt voor het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De gemeente krijgt in de komende jaren immers extra taken door verdere regionalisering van de jeugdzorg en hierbij is een centrale rol weggelegd voor het CJG.

De huidige locatie van het consultatiebureau aan de Heggerank in Musselkanaal gaat per 1 juli dicht. Met ingang van die datum zullen de noodzakelijke aanpassingen onmiddellijk uitgevoerd worden op de nieuwe locatie aan de Dirk de Ruiterstraat.


Meer informatie

Gemeente Stadskanaal

* 0599 631 631

* gemeente@stadskanaal.nl

*

Raadhuisplein 1
9501 SZ Stadskanaal