Gemeente Stadskanaal

06 jun

Project aan de Molenwijk stopgezet

Aan de Molenwijk zullen geen woningen worden ontwikkeld volgens de principes van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Het project is stopgezet omdat er te weinig aanmeldingen zijn. Er zullen nu vrije kavels worden uitgegeven voor overwegend vrijstaande woningen.

De gemeente wilde CPO - met professionele begeleiding van KUUB - een kans geven in Stadskanaal. CPO biedt kopers bepaalde voordelen. Alle toekomstige bewoners bouwen hun huizen in gezamenlijkheid en naar eigen wens. Zij geven rechtstreeks opdracht aan de architect en besteden de bouw gezamenlijk aan. Er is geen projectontwikkelaar bij betrokken.

Voor de uitgifte van vrije kavels vindt een herverkaveling plaats. Een beeldkwaliteitsplan van architectenbureau De Zwarte Hond garandeert een samenhangend straatbeeld. De woningen komen haaks op de straat te staan en krijgen dezelfde kleur gevelsteen en dakpan.

Binnen een maand start de inschrijving met een aankondiging op de gemeentepagina in de Kanaalstreek. Daarna vindt toewijzing plaats op basis van loting. Degene die het eerst loot, heeft de eerste keuze voor een kavel. Vanuit het CPO-project zijn vier kavels inmiddels vergeven.