Gemeente Aalsmeer

meetwerkzaamheden voor Grootschalige Basiskaart Nederland en Basisregistraties

Afronding meetwerkzaamheden voor Grootschalige Basiskaart Nederland en Basisregistraties

In de periode juni 2011 tot en met december 2011 kunt u als bewoner van de gemeente Aalsmeer landmeters van Grontmij Nederland BV, afdeling Geogroep, aantreffen op uw perceel. Ze verrichten in opdracht van de gemeente allerlei meetwerk. Op uw verzoek kunnen de landmeters, die in principe alleen buiten uw woning hoeven te zijn, zich legitimeren. Uiteraard letten zij goed op uw eigendommen.

De metingen zijn noodzakelijk voor de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (Wet BAG) en voor het bijwerken van de zogenaamde Grootschalige Basis Kaart Nederland.
Alle gemeenten in Nederland zijn via het Stelsel van Basisregistraties (vallend onder het ministerie van I&M, voorheen VROM) wettelijk verplicht vanaf 1 juli 2011 alle panden geografisch ingemeten te hebben. Onder panden wordt verstaan: woonhuizen, woon- en recreatieschepen, garages, vaste schuren, bedrijfspanden, kantoorgebouwen, veestallen, toegankelijke elektriciteitshuisjes, kassen. Kortom: alles wat duurzaam en toegankelijk is. Tuinhuisjes, botenhuizen, recreatiewoningen, duivenhokken en dergelijke vallen er ook onder.

Voor meer informatie over basisregistraties: Gemeente Aalsmeer, dhr. Ruud Tol, tel: 0297 - 387 633;