Deltion College


nieuws

06-06-11

Deltion en Vitra Nederland ontwikkelen lesopdracht voor de opleiding Interieuradviseur

De vierdejaars studenten van de opleiding Interieuradviseur niveau 4 van het Deltion College, hebben zich de afgelopen periode verdiept in de ontwerpen van Vitra. Deltion heeft samen met Vitra Nederland een 'Vitra lesopdracht' ontwikkeld. Vitra is een toonaangevende leverancier van designmeubilair, waarvoor vele internationale topontwerpers werken en hebben gewerkt.

Het begon allemaal een jaar geleden tijdens een studiereis naar Milaan. Onderweg naar Milaan hebben de studenten en leraren van de opleiding Interieuradviseur een bezoek gebracht aan de Vitra campus nabij de Duitse plaats Basel. Hier konden ze de topstukken van Vitra en een tentoonstelling op het gebied van design en architectuur bewonderen. Vervolgens hebben ze in Milaan een bezoek gebracht aan de grootste Meubel & Designbeurs van Europa, de Fiera del Saloni Internationale.

Na afloop van de studiereis heeft Anne-Marie Hendriksen, lerares Woninginrichting & Design contact gezocht met Vitra Nederland, om te kijken op welk vlak Deltion met Vitra Nederland kunnen samenwerken. Uit dit contact zijn twee lesopdrachten tot stand gekomen: het inrichten van een loft met de designmeubelen van Vitra en het toepassen van nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de `wonen branche' met de producten van Vitra. Te denken valt aan glitters of glas.

Dinsdag 7 juni a.s. staat de studenten een spannend moment te wachten. Ze mogen de eindresultaten namelijk presenteren aan twee medewerkers van Vitra Nederland en de leraren van de opleiding Interieursadviseur van het Deltion College. Meer informatie over Vitra staat op

http://www.vitra.com

---