Universiteit Leiden

'Oudste studentenstad krijgt modernste campus'

Het project De Leidse Schans voorziet in huisvesting in Leiden voor maar liefst 1900 studenten, op een locatie dicht bij station Lammenschans, aan de rand van de binnenstad.

Belangrijke stap voor kennisstad

Leidse Wethouder Van Woensel: "Met De Leidse Schans krijgt de oudste studentenstad van Nederland de modernste campus; ruime studentenhuisvesting in een aantrekkelijke omgeving. De bouw is een belangrijke stap voor onze kennisstad. Met deze eerste campus pakken we de kamernood - al jaren een groot probleem - hard aan."

Task Force

Het project wordt geleid door de Gemeente Leiden en is gestimuleerd door de Task Force Studentenhuisvesting, waar de Gemeente Leiden, de Universiteit Leiden en de woningcorporaties in deelnemen. Volgend Frans Dekker, directeur Vastgoed van de Universiteit Leiden, heeft de Task Force zich al jaren over het tekort aan studentenaccommodatie gebogen. Namens de Task Force uitte hij zich zeer tevreden met deze net aangekondigde ontwikkeling.

Ook voor starters en promovendi

De Leidse Schans biedt zowel woonruimte voor 1900 studenten, als circa 200 woningen voor starters en promovendi. Hiermee wordt een gemengd leefklimaat gerealiseerd en kunnen de afgestudeerde studenten voor de stad behouden blijven. De eerste studentenwoningen kunnen naar verwachting in 2015 worden betrokken en het gehele project zal in 2018 zijn afgerond.