Gemeente Haaksbergen


Ontruiming

06-06-2011 Ontruiming

Het gemeentehuis van Haaksbergen is maandagmiddag 6 juni enkele uren ontruimd geweest. Oorzaak bleek uiteindelijk een lekkage in een van de koelsystemen. Die veroorzaakte rookvorming waarna het automatisch alarm afging en het gemeentehuis direct werd ontruimd. Dat gebeurde omstreeks kwart voor twee. Even na vieren konden de medewerkers weer naar binnen.

De medewerkers van het gemeentehuis verzamelden zich op de Markt rondom de kerk, zo-als dat in het ontruimingsprotocol is aangegeven. De gealarmeerde brandweer wist na enig onderzoek de oorzaak te vinden: een lekkage in een koelsysteem. De - extra gevoelige - detectoren in de computerruimte signaleerden de rookvorming vrij snel waarna het alarm afging.
Even dacht men dat door de lekkage freon-gas was vrijgekomen, maar na onderzoek kon worden vastgesteld dat daarvan geen sprake was. Wel werd uitgebreid geventileerd in de diverse ruimtes van het gemeentehuis voordat iedereen weer naar binnen mocht.

Vanaf dinsdagmorgen 7 juni is het gemeentehuis weer gewoon open voor het publiek. Het centrale automatiseringssyteem heeft geen enkele schade opgelopen.