Politie Zeeland


---

920-2011 Gewapende overval woning, Terneuzen
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een gewapende overval vanavond in de Vrijheidslaan in Terneuzen. Bij de overval is één persoon aan zijn gezicht licht gewond geraakt. Hij is voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De gewapende overval is door vermoedelijk vier gemaskerde mannen gepleegd. Bij de overval is in ieder geval een personenauto gestolen.

De meldkamer van de politie ontving om 22.45 uur een melding van een overval. Onmiddellijk gingen enkele politievoertuigen naar de woning aan de Vrijheidslaan. Omdat ook gemeld was dat iemand gewond was geraakt, is gelijk een ambulance ter plaatse gegaan.

Omstreeks 22.30 uur betraden twee mannen (28 en 29 jaar) de achterzijde van de woning aan de Vrijheidslaan. Beide mannen passen op deze woning, terwijl de eigenaar op vakantie is. Nadat ze in de woning waren, werden ze overvallen door vier gemaskerde mannen. Ze werden bedreigd en geslagen. Tijdens dit gebeuren betrad aan de voorzijde een man de woning. Hij werd door een van de daders onmiddellijk met een wapen bedreigd. Vervolgens liep deze dader naar de auto van de man die als laatste de woning had betreden. Deze auto stond voor de woning. De dader ging er hierna met de auto vandoor in de richting van het poldergebied. De personenauto is een zwarte Mercedes, voorzien van het kenteken 15-KKJ-8. Hierna sloegen de overige drie daders op de vlucht. Ze reden weg in een onbekende auto.


Getuigen

De politie geeft de hoogste prioriteit aan het bestrijden van overvallen. Het onderzoek naar de overval is in volle gang. De politie wil in contact komen met mensen die eerder deze dag of tijdens de overval iets verdachts gezien hebben in de omgeving van de Vrijheidslaan. Ook mensen die informatie hebben over de daders wordt gevraagd contact met de politie op te nemen. Dit kan op het politiebureau in Terneuzen of door te bellen naar 0900-8844.