Gemeente Rotterdam

medewerkers stadstoezicht op de fiets voor alpe d'huzes

Opgeven is geen optie, sponsoren wel!

06 juni 2011 | Stadstoezicht | persbericht

De Alpe d'HuZes is een jaarlijks evenement waarbij fietsers geld bijeen trappen voor de strijd tegen kanker.

Op één dag wordt door een team of individuele deelnemer minimaal zes keer de legendarische Franse berg Alpe d'Huez, bekend van de Tour de France, met de racefiets beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het in de afgelopen jaren al veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-) kankerpatiënten.

Opgeven is geen optie, sponsoren wel!
Veel mensen krijgen zelf of in hun directe omgeving te maken met kanker. Ook medewerkers van Stadstoezicht. Een aantal van hen is het levende bewijs dat onderzoek loont. Reden genoeg voor een aantal medewerkers van Stadstoezicht om aan dit jaarlijkse evenement mee te doen.
Het team van Stadstoezicht heeft veel getraind met de racefiets, maar ook verschillende inzamelingsacties op touw gezet. Bij vrienden en familie werd gecollecteerd. Ook bij de Rotterdamse gemeentelijke diensten, de concerndirectie en het college van B&W. Een door Jan Janssen gesigneerd wielershirt werd geveild en nog veel meer.

Broodje Alpe d'HuZes
De inzamelingsacties acties hebben al een flink bedrag opgeleverd. Maar het sponsordoel van 40.000 euro is nog niet gehaald. Opgeven is geen optie, daarom is deze week in de bedrijfsrestaurants van de gemeente Rotterdam een speciaal broodje Alpe d'HuZes verkrijgbaar. Cateraar Sodexo draagt van ieder verkocht broodje 70% van de verkoopprijs af aan het team van Stadstoezicht.
Sponsorbijdragen zijn natuurlijk ook van harte welkom op rekeningnummer 64.45.13.349 o.v.v. Sponsoring Alpe d'HuZes 2011 STZ.

Hoogtepunt donderdag 9 juni
Vanmorgen tegen vijf uur zijn de deelnemers en verzorgers van Stadstoezicht vanaf de Wijnhaven in klein konvooi naar Frankrijk vertrokken. Tegen de avond komt het team Stadstoezicht in de Franse Alpen aan. Op dinsdag nog een training op het echte parcours van de Alpe d'Huez. Woensdag is bestemd voor de lichamelijke verzorging en de verzorging de fietsen. Natuurlijk wordt er ook nog even gefietst. Het hoogtepunt is op donderdag 9 juni, dan barst in alle vroegte het fietsevenement los en gaat het er om spannen of de doelstellingen worden gehaald. Op die dag zal na het middaguur het sponsorbedrag van het team Stadstoezicht bekend gemaakt worden. De sportieve teamprestaties zijn te volgen via Twitter.

Alpe d'HuZes in de media
Het wordt donderdag 9 juni heel druk op de Alpe d'Huez. Duizenden fietsers en heel veel supporters zijn aanwezig. Iedereen kan het fietsen voor het kankeronderzoek meebeleven. Dit bijzondere wielerevenement is op donderdag vanaf 12.00 uur te live te volgen op de website van de Alpe d'HuZes (http://live.opgevenisgeenoptie.nl). De NCRV op radio2 staat die dag ook in het teken van de Alpe d'HuZes. Verder zijn de sportieve prestaties ook te volgen via het digitale kanaal Spirit 24, dit kanaal is voor deze bijzondere gelegenheid op donderdag 9 juni gratis te bekijken.

Meer weten over Alpe d'HuZes? Ga dan naar de site: www.opgevenisgeenoptie.nl.