Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Vakmensen

6 juni 2011, Utrecht

------

CNV Vakmensen houdt manifestatie bij hoofdkantoor Sara Lee/DE

'Laatste kans op onderhandelen'

'Dit is de laatste kans op onderhandelen. Om dat te onderstrepen maken we ketelmuziek op de stoep van Sara Lee/DE, hier in Utrecht.' Zo verklaart onderhandelaar Peter Böeseken van CNV Vakmensen de manifestatie maandagochtend 6 juni bij het hoofdkantoor van de koffie- en theeproducent Sara Lee/Douwe Egberts.

De medewerkers van DE in Utrecht worden vanochtend om 10.00 uur en om 15.00 uur naar buiten gehaald om een 'vakbondsbakkie' te doen. Ook de directie mag rekenen op een kop vakbondskoffie.

'Maar daarna gaat het ludieke er wel af', zo onderstreept Böeseken. 'We onderhandelen maandag om 10.30 uur verder over een nieuwe cao. En daarbij moet Sara Lee/DE de eigen voorstellen echt van tafel halen. In de huidige voorstellen wordt de adv geschrapt, de vakantiedagen beperkt tot 25 voor alle leeftijdsgroepen, de eindejaarsuitkering is verdwenen en maatregelen om oudere medewerkers te ontzien voor zwaar en onregelmatige arbeid verdwijnen. Dat alles staat mijlenver van wat CNV Vakmensen ziet als een upgrade van arbeidsvoorwaarden anno 2011.'

Het SLI/DE-hoofdkantoor staat aan de Vleutense vaart 35 in Utrecht.