AkzoNobel

AkzoNobel vormt partnership in China om te waarborgen dat TiO2-voorziening aan de toenemende vraag kan blijven voldoen

6 juni 2011

AkzoNobel is in China een partnership met het bedrijf Quangxi CAVA Titanium Industry Co. Ltd. aangegaan voor de productie en levering van titaniumdioxide (TiO2). TiO2 is een van de belangrijkste grondstoffen voor de productie van verf en coatings.

De samenwerking, waarin de bouw van een nieuwe TiO2-fabriek in Qinzhou is opgenomen, helpt AkzoNobel om te voorzien in haar groeiende behoefte aan titaniumdioxide als grondstof voor de Aziatische markt. Financiële bijzonderheden werden niet bekendgemaakt.

Binnen de wereldmarkt voor verf en coatings wordt snelle groei verwacht. Deze groei van de vraag zal zich vooral voordoen in Azië en met name China. Als gevolg daarvan zal ook de regionale vraag naar TiO2 toenemen.

"Door dit partnership met CAVA aan te gaan, vergroten we de zekerheid van aanvoer van een essentiële grondstof in Azië", zei Werner Fuhrmann, die als lid van de Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk is voor Supply Chain & Sourcing.

Quangxi CAVA Titanium Industry Co. Ltd. werd onlangs opgericht om titaniumdioxide te produceren en is momenteel bezig met het ontwerp en de bouw van een fabriek voor 100.000 ton TiO2 op een industrieterrein in Qinzhou. De productie zal naar verwachting begin 2014 van start gaan.

"Dit is een strategisch partnership, dat enorme mogelijkheden biedt voor verdere integratie en uitbreiding van onze bedrijfsportfolio", aldus Ke Genxi, bestuursvoorzitter van de CAVA Group. "Het is mij een groot genoegen om met AkzoNobel te gaan samenwerken en ik weet zeker dat onze twintig jaar ervaring op ertswinningsgebied en onze eigen middelen in deze onderneming zullen bijdragen aan het succes van de samenwerking."

Vanwege de helderheid en ondoorschijnendheid is titaniumdioxide verreweg het meest gebruikte witte pigment in de industrie. Wereldwijd wordt ongeveer vijf miljoen ton TiO2-pigment per jaar gebruikt, voornamelijk voor de productie van coatings, kunststoffen en papier.

AkzoNobel, 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming, heeft momenteel ongeveer 6.700 werknemers in China en behaalde er in 2010 een totale omzet van ¤1,3 miljard. Het merendeel van de omzet is afkomstig uit lokale vrraag. Het bedrijf heeft 27 productielocaties in China.


- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

Guangxi CAVA Group is een gerenommeerd bedrijf in de provincie Guangxi, met activiteit in de mineraalwinning, mijnbouw, vastgoedsector, internationale handel en logistiek.