Ingezonden persbericht


Gemeente Utrecht neemt CiVision Belastingen van PinkRoccade Local Government officieel in gebruik

Eindhoven, Utrecht, 6 juni 2011 ­ De gemeente Utrecht heeft CiVision Belastingen van IT-dienstverlener PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), officieel in gebruik genomen. Utrecht is daarmee de eerste van de vier grote gemeenten (G4) die het heffen en innen van belastingen met een standaard leverbare belastingtoepassing uitvoert. CiVision Belastingen is de complete softwareoplossing van PinkRoccade Local Government voor het heffen en invorderen van gemeentelijke en waterschapsbelastingen. De toepassing is in gebruik bij 150 Nederlandse gemeenten en belastingsamenwerkingsverbanden. De gemeente Utrecht maakt gebruik van de combinatie CiVision Belastingen en OnGuard voor dwanginvordering.

De gezamenlijke oplossing van PinkRoccade Local Government en OnGuard stelt gebruikers zoals de gemeente Utrecht in staat om massaprocessen op het gebied van invordering en dwanginvordering efficiënt uit te voeren.

De gemeente Utrecht werkte voorheen met een binnen de eigen organisatie ontwikkeld softwarepakket. Dit pakket ondersteunde de gemeente in onvoldoende mate, waardoor de risico's voor de bedrijfscontinuïteit toenamen. Utrecht schreef een Europese aanbesteding uit voor een nieuw softwarepakket voor de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen. "Wij zochten een modern, gebruikersvriendelijk, toekomstvast en kosteneffectief pakket van een ervaren leverancier met voldoende referenties", zegt Louke Vissers, directeur Burgerzaken en Gemeentebelastingen bij de gemeente Utrecht. "Op basis van deze uitgangspunten is de keuze gevallen op de oplossing van PinkRoccade Local Government."

Volgens Vissers zijn de belangrijkste voordelen de automatische incassomogelijkheid voor burgers, de mogelijkheid om de hondenbelasting als aanslagbelasting te heffen en de mogelijkheid om de woonlastenaanslag toe te voegen. "Verder kunnen we dankzij de integratie met OnGuard het complete invorderingstraject nog effectiever sturen. In de praktijk blijkt CiVision Belastingen het basisproces van het aanmaken van aanslagen en beschikkingen op een kwalitatief goede wijze af te ronden."

Hans Bijlsma, commercieel directeur bij PinkRoccade Local Government: "De keus van de gemeente Utrecht onderstreept dat onze oplossing als standaardsysteem uitstekend in staat is om ook de grote gemeenten in Nederland te ondersteunen op het gebied van belastingheffing. Dat is mogelijk zonder kostbaar maatwerk of zelfgebouwde applicaties."

Over PinkRoccade Local Government
Al meer dan dertig jaar ondersteunt PinkRoccade Local Government met een uitgebreid portfolio van oplossingen en diensten op het gebied van advies en infrastructuur de lokale overheid bij de uitvoering van haar wettelijke taken en bij de optimalisering van haar bedrijfsvoering. PinkRoccade Local Government vertaalt zijn uitgebreide kennis en expertise voortdurend in nieuwe bedrijfssoftwareproducten en diensten. Het zijn innovatieve producten die zich in de praktijk hebben bewezen. Zo biedt PinkRoccade Local Government op basis van zijn unieke competenties de lokale overheid de continuïteit, betrouwbaarheid en zekerheid die zij zoekt. PinkRoccade Local Government is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). TSS is met ruim 1.800 medewerkers en dertien vestigingen een van de grootste niet-beursgenoteerde IT-ondernemingen van Nederland.

Voor meer informatie: