Ingezonden persbericht


Persbericht

6 juni 2011

Woord en Daad haalt adoptiemedewerkers naar Nederland

GORINCHEM - Van 6 tot 9 juni belegt Woord en Daad een 'adoptieconferentie' te Meerkerk. Projectmedewerkers van partnerorganisatie uit dertien landen komen bij elkaar om na te denken over verbetering van het programma en de communicatie rond het Financiële Adoptieprogramma. De medewerkers komen uit Afrika, Azië en Midden-Amerika en willen van elkaar leren.

Rina Molenaar, manager Communicatie en Fondsen: "meer dan 34.000 kinderen ontvangen vanuit Nederland financiële steun via partnerorganisaties van Woord en Daad. Woord en Daad wil daarmee de contacten tussen de partnerorganisaties onderling stimuleren en samen met de partners kijken hoe communicatie met de sponsors verbetert kan worden. Zeker met de opkomst van sociale media is het goed om hierover na te denken". "De projectmedewerkers volgen trainingen en workshops, maar gaan ook in gesprek met sponsors en komen in contact met de Nederlandse achterban om zo de Nederlandse context beter te begrijpen. De betrokkenheid van sponsor en partner over en weer zien we als zeer waardevol. Op 9 juni brengen we 's middags een bezoek aan enkele scholen in Nederland om zo de link te leggen tussen het onderwijsprogramma in het Zuiden en daarnaast laten we onze gasten iets van de cultuur van Nederland zien".

Gedurende de week werken de zuidelijke projectmedewerkers aan een persoonlijk ontwikkelplan, waarmee ze binnen hun eigen organisatie aan de slag kunnen. Met drie partnerorganisaties als kerngroepen bekijken we de mogelijkheden om digitale middelen (zoals sociale media) effectiever in kunnen zetten. Mocht dit succesvol worden, zullen op termijn ook andere partnerorganisaties hierbij betrokken worden. Hierbij kijken we naar de wensen en mogelijkheden van partners en de achterban.

Bijlage: Deelnemers conferentie

***EINDE PERSBERICHT***