Ingezonden persbericht


Persbericht

Leeuwarden, 6 juni 2011

Speelfilm Froeks.TV al 70 deelnemers

LEEUWARDEN - Al meer dan zeventig jongeren uit Friesland hebben zich aangemeld voor een rol in de speelfilm van online-jongerenzender Froeks.TV. De opnames van de speelfilm starten in september. Op 10 en 17 juni worden er auditiedagen gehouden. Begin juli valt de beslissing wie daadwerkelijk een rol krijgt. Hoewel Froeks.TV zeer tevreden is over het aantal aanmeldingen tot nu toe is er nog wel enige ruimte op de auditiedagen. Opgeven kan nog tot 15 juni.

Ook voor de scriptwedstrijd zijn al de nodige aanmeldingen binnen. De winnaars van deze wedstrijd mogen onder begeleiding van professionele scriptschrijvers aan het uiteindelijke scenario werken. Daarnaast krijgen zij workshops scenarioschrijven aangeboden. Ook hier kunnen jongeren zich nog voor opgeven. De speelfilm is de opvolger van de internetsoap die Froeks.TV vorig jaar heeft gemaakt. Net zoals bij die productie zal de jongerenzender ook nu weer samenwerken met een groot aantal opleidingen zoals NHL, ROC De Friese Poort en ROC Friesland College. Centraal staat dat de film in z'n geheel wordt gemaakt door jongeren. Op dit moment wordt de soap uitgezonden bij Omrop Fryslân op de zaterdagavond. Op de website van Froeks.TV, www.froeks.tv, staat meer informatie over de speelfilm en de wedstrijden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jasper de Haan, productieleider speelfilm Froeks.TV (tel: 06 - 13 68 42 69). E-mail: talent@froeks.tv Website: www.froeks.tv


---- --