Persbericht

Amerikaanse overheid werkt met cloud computing-model salesforce.com Vicevoorzitter Europese Commissie Neelie Kroes houdt toespraak tijdens Dreamforce 2011

Utrecht, 6 juni 2011 - Salesforce.com , de onderneming voor zakelijke cloud computing, maakt bekend dat Amerikaanse overheidsorganisaties gebruik maken van salesforce.com's cloud computing-technologie. Daarnaast heeft het bedrijf aangekondigd dat salesforce.com's diensten het GSA Moderate Level Authority to Operate hebben gekregen, in overeenstemming met de FISMA-eisen. Vanaf nu kunnen overheidsklanten de salesforce.com's bewezen en betrouwbare cloud computing-diensten inzetten voor veel van hun activiteiten, en dat alles zonder enige hardware of software.

Marc Benioff, CEO bij salesforce.com: "Salesforce.com ziet een enorme kans voor de overheid om de kracht van cloud computing te benutten. We bieden hetzelfde klantsucces aan de publieke sector dat we in de afgelopen 12 jaar aan de particuliere sector hebben geleverd."

Vivek Kundra, U.S. Chief Information Officer: "De voordelen die zakelijke, publieke clouds de Amerikaanse overheid bieden zijn enorm."

Adoptie door Amerikaanse overheid: meer dan de helft van de Amerikaanse overheidsorganisaties gebruikt Salesforce Obama's eerste 'cloud beleid' is de overheid motiveren tot het gebruik van cloud computing en honderden overheidsorganisaties wenden zich tot salesforce.com. Meer dan de helft van de organisaties, waaronder de US Department of State, heeft salesforce.com's cloud computing- technologien inmiddels geïmplementeerd voor het leveren van een breed scala aan diensten: van het beheer van subsidies tot elektronische medische dossiers en van gericht samengestelde websites tot contactcentra. Staats- en lokale overheidsorganisaties, zoals New Jersey Transit, Arlington Economic Development en Chicago Housing Authority, hebben ook enorme successen geboekt met salesforce.com.

Marc Benioff co-voorzitter TechAmerica's CLOUD2-commissie De TechAmerica Foundation heeft de CLOUD2-commissie samengesteld om de regering van Obama te voorzien van aanbevelingen voor de manier waarop de overheid cloud-technologieën kan inzetten. Ook voorziet de commissie in het sturen van overheidsbeleid dat de Amerikaanse innovatie in de cloud zal gaan leveren. Marc Benioff fungeert als co-chairman van de commissie, die bestaat uit 71 deskundigen uit de publieke en private sector.

Overheidsbestuurders als gastspreker tijdens Dreamforce Vivek Kundra, U.S. Chief Information Officer en Neelie Kroes, vicevoorzitter van de Europese Commissie belast met de digitale agenda, zullen spreken tijdens Dreamforce 2011, het grootste jaarlijkse cloud computing-evenement binnen de sector. De negende editie van salesforce.com's jaarlijkse gebruikers- en ontwikkelaarsconferentie wordt gehouden in het Moscone Convention Center in San Francisco van 30 augustus tot en met 2 september 2011.

Salesforce.com: bewezen weg naar succes met cloud computing Met meer dan 97.700 klanten is salesforce.com marktleider in CRM, enterprise social collaboration en ontwikkeling van toegepaste applicaties in de cloud. Salesforce.com biedt organisaties de snelste weg naar succes, omdat ze geen hardware, software of infrastructuur hoeven te kopen of beheren.

Salesforce.com's multitenant architectuur biedt alle klanten - ongeacht de grootte of de locatie waar ze zich bevinden - een gedeelde infrastructuur. Het multitenant ontwerp zorgt er tevens voor dat salesforce.com beduidend minder servers en minder energie gebruikt dan on-premise-systemen of private clouds. Volgens WSP Environment & Energy, is salesforce.com's multitenant cloud computing-architectuur gemiddeld 95% efficiënter wat betreft koolstofuitstoot dan on-premise-systemen en 64% efficiënter dan private clouds.

Ondersteunende bronnen
â- Voor meer informatie over salesforce.com's samenwerking met de overheid, kunt u terecht op: http://www.salesforce.com/industries/public-sector/ â- Volg @salesforce op Twitter
â- Bezoek salesforce.com's Facebook fanpagina op http://facebook.com/salesforce â- YouTube: http://www.youtube.com/Salesforce