Ingezonden persbericht


Snellere vergroening bedrijven door koppeling duurzame installatietechniek en groene energie

Rotterdam/Bodegraven, 6 juni 2011 - De meest duurzame technisch dienstverleener Unica en 100% groene energieleverancier Greenchoice gaan nauwer samenwerken. Greenchoice gaat het grootste zelfstandige installatiebedrijf van Nederland ondersteunen op het gebied van energiebesparing bij klanten. Dat gebeurt binnen het zogeheten Energy Management Care Concept (EMC') waar organisaties als ziekenhuizen, zorgcentra, gemeentes, grootwinkelbedrijven en kantoren mee werken om zo hun energiekosten te verlagen en het milieu te ontzien. Unica zelf neemt al sinds 2006 groene energie af via Greenchoice voor haar 17 vestigingen en 9 business units.

Unica is de meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland. Een belangrijk deel van de omzet wordt gerealiseerd met duurzame installaties als bio-energiecentrales, opslag van warmte en koude in de bodem en met zelf ontwikkelde nieuwe technieken. Voor opdrachtgevers levert dat energiebesparingen op, die in de toekomst tot forse kostenbesparingen kunnen leiden.

Unica en Greenchoice gaan nu nauwer samenwerken op het gebied van energiebesparing bij vooral zakelijke klanten. Greenchoice helpt Unica met uitbreiding van het Energy Management Care Concept. Binnen dat concept onderzoekt Unica energiekosten, formuleert een besparingsplan en beheert en evalueert de uitvoering ervan. Unica neemt Greenchoice op als voorkeursleverancier waardoor organisaties die deelnemen aan het EMC' concept 100% duurzame energie krijgen tegen zeer scherpe en gunstige voorwaarden.

Beeld in html-bijlagen: Richard van Pelt van Greenchoice (l) en Jan Vervoorn van Unica. Kijk voor hoge resolutie beeld- en videomateriaal en eerdere berichten op http://greenchoice.pressdoc.com of http://www.greenchoice.nl/over-greenchoice/pers


Ingezonden persbericht