Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NedMobiel en Brisa introduceren BNV Mobility

De internationale dienstenleverancier BNV Mobility voor mobiliteit, wegbeheer en onderhoud.

Breda, 6 juni 2011- NedMobiel en Brisa introduceerden vorige week tijdens de jaarlijkse ASECAP (de professionele Europese associatie van operators van tolwegen) dagen in Brussel de nieuwe mobiliteitsdienstenleverancier BNV Mobility. BNV Mobility levert, gebruikmakend van de nieuwste technologieën, betrouwbare, innovatieve mobiliteits- en wegbeheerdiensten. BNV Mobility is gevestigd in Breda en voert al een aantal opdrachten uit, waaronder twee spitsmijdenprojecten in Nederland en implementatie van een tol- en managementsysteem in Turkije.

'In BNV Mobility komen de ervaring, kennis en visie van twee vooraanstaande mobiliteitsbedrijven bij elkaar', zegt Dirk Grevink, CEO van BNV Mobility. 'Brisa staat bekend om haar state-of-the-art know-how in wegbeheer. Dit wordt nu gecombineerd met de kennis en ervaring op het gebied van mobiliteitsdiensten en spitsmijdenprojecten van NedMobiel. BNV Mobility is daarmee in één klap wereldwijd de leider op het gebied van dienstverlening voor mobiliteit, wegbeheer en onderhoud'.

Efficient beheer en onderhoud van infrastructuur

BNV Mobility levert een scala aan diensten voor beheer en onderhoud van het wegennet. Van advies op het gebied van verkeersmanagement, projectontwikkeling, implementatie en uitvoering tot turnkey operationele en onderhoudsdiensten, waaronder het neerzetten van complete O&M organisaties voor grote infrastructuurprojecten. 'BNV's adviseurs hebben ruime ervaring opgedaan bij de tolwegen van Brisa. Daardoor weten wij precies welke oplossingen in te zetten bij nieuwe projecten', zegt Pedro Mourisca, die verantwoordelijk is voor de O&M diensten binnen BNV Mobility.

Naast advies levert BNV Mobility direct inzetbare systemen voor tolinning (Electronic Toll Collection) en oplossingen voor tol- en verkeersmanagementsystemen.

Eén van de meest recente O & M projecten van BNV Mobility is de ruim 400 kilometer lange tolweg van Istanbul naar Izmir in Turkije. BNV Mobility is verantwoordelijk voor het opzetten van het beheer en onderhoud, het systeem voor tolinning en het afsluiten van de contracten voor de operationele fase van bijna 20 jaar.

Mobiliteitsdiensten

De mobiliteitsdiensten van BNV Mobility zijn zo ingericht dat ze zowel werkgevers, publieke opdrachtgevers als eindgebruikers optimaal ontzorgen op het gebied van mobiliteit. Het dienstenpakket bestaat uit spitsmijdendiensten en mobiliteitsbudgetten. BNV Mobility verzorgt op dit moment, als partner in een consortium, de spitsmijdenprojecten in de regio's Rotterdam en Utrecht. BNV Mobility gebruikt daarbij de nieuwste technologie (smartphones, internet en GPS) en innovatieve prijs- en of informatieprikkels voor automobilisten en werkgevers.

Speciaal voor werkgevers heeft BNV Mobility AnnAways ontwikkeld, een uitgebreid mobiliteitsbudget. AnnAways is een zeer gebruiksvriendelijk mobiliteitsbudget waarmee werkgevers de mobiliteit van hun werknemers makkelijk kunnen beheren. De administratieve kant van mobiliteit wordt aanzienlijk eenvoudiger. Met AnnAways kunnen werkgevers makkelijk een mobiliteitsbudget, en dus een duurzaam mobiliteitsbeleid, introduceren.

'Mobiliteit is een belangrijk punt voor zowel werkgevers als werknemers. Organisaties en werknemers vragen om duurzamere mobiliteitsoplossingen en geven vaak aan liever een mobiliteitsbudget dan een leaseauto te willen. BNV Mobility heeft niet alleen een zeer innovatieve lange termijn visie op mobiliteit maar ook de oplossingen', zegt Alinda Kooistra, directeur mobiliteitsdiensten bij BNV Mobility. 'Wij zetten mobiliteitsdiensten in de markt die gebruikmaken van de huidige ontwikkelingen in de technologie en die aansluiten op die behoefte aan efficient mobiliteitsmanagement door het stimuleren van duurzame manieren van vervoer'.

BNV Mobility

BNV Mobility is een dienstverlener van hightech, efficiënte, innovatieve mobiliteits- en wegbeheer- en onderhoudsdiensten. BNV Mobility is gevestigd in Nederland ( Breda). Actuele projecten van BNV Mobility zijn spitsmijdenprojecten zoals SpitsScoren en Spitsvrij, en wegbeheer en onderhoudsdiensten in Turkije. BNV Mobility is een 50/50 joint venture tussen Brisa (het internationale Portugese tolbedrijf) en NedMobiel (de Nederlandse ondernemer in (private) infrastructuur en mobiliteit). Meer informatie is te vinden op www.bnvmobility.com.

NedMobiel

NedMobiel is ondernemer in mobiliteit en infrastructuur. Zij fungeert onder meer als adviseur en projectmanager bij overheden, bedrijven en belangenverenigingen. Naast advies en projectmanagement ontwikkelt NedMobiel voor eigen rekening oplossingen door risicodragend te participeren in projecten en bedrijven. NedMobiel bestaat vijf jaar. Meer informatie is te vinden op: www.nedmobiel.com

Brisa

Brisa - Auto-estradas de Portugal is opgericht in 1972. In 39 jaar is Brisa één van de grootste operators van tolwegen in de wereld geworden en het grootste bedrijf op gebied van transportinfrastructuur in Portugal. Brisa heeft 1700km snelweg in beheer, in Portugal en in de V.S, met in totaal meer dan 100 tolpleinen en 2000 werknemers. Brisa is onder andere operationeel in India, middels een joint venture op het gebied van snelweg beheer, onderhoud en tolinning. Brisa is één van de grootste R&D investeerders in de markt, heeft uitgebreide kennis van ETC, tolinning, verkeersmanagement en intelligente transportsystemen.

Brisa is een onderneming met een waarde van 3 miljard, haar aandelen staan genoteerd aan de Euronext Lisbon (onderdeel van de algemene index), de PSI-20. Brisa staat ook genoteerd aan de Euronext 100 - een index van de grootste bedrijven in Frankrijk, Nederland, België en Portugal - en de FTSE4Good, de referentie-index voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Meer informatie op www.brisa.pt



Ingezonden persbericht