Arcadis NV

Arnhem, 6 juni 2011
Jan Mulder benoemd tot lid van de Commissie m.e.r.

Met ingang van 13 mei 2011 is Jan Mulder benoemd tot lid van de Commissie m.e.r. In die rol wordt hij intensief betrokken bij de toetsing van (grote) m.e.r.-plichtige activiteiten en projecten. Mulder was al geruime tijd als adviseur betrokken bij werkzaamheden van de Commissie. Hij is benoemd op persoonlijke titel, op basis van zijn kennis en expertise op het gebied van verkeer en infrastructuur. De gevolgen van m.e.r.-plichtige initiatieven op verkeer en verkeersveiligheid is bij veel projecten van essentieel belang. Niet alleen bij weg- en spoorinfrastructuur maar ook bij gebiedsontwikkelingsprojecten. Zo heeft Mulder de laatste jaren de Commissie onder meer geadviseerd bij de randwegprojecten in Zundert, Twello en Haps en bij gebiedsontwikkelingsprojecten als het woon- en recreatiegebied Wellerwaard in de Noord-Oostpolder, golfbaan The Dutch in Spijk en het project Rijnboog in Arnhem.

Over de commissie m.e.r.
De Commissie voor de milieueffectrapportage is een bij wet ingestelde onafhankelijke adviseur bij m.e.r.-procedures. De Commissie adviseert overheidsinstanties die een besluit moeten nemen over een m.e.r.-plichtige activiteit (het bevoegd gezag) over de inhoud en kwaliteit van milieueffectrapporten (MER). Om vanuit een onafhankelijke positie te kunnen adviseren aan overheden is de Commissie geen onderdeel van de overheid maar een zelfstandige stichting. De Commissie heeft geen enkele betrokkenheid bij een initiatief, de besluitnemer of de initiatiefnemer.

Over Jan Mulder
Mulder is sinds 1996 werkzaam bij ARCADIS op het gebied van verkeer, infrastructuur en gebiedsontwikkeling. Momenteel is hij vooral actief als senior projectmanager van grote infrastructuur- en gebiedsontwikkelingsprojecten. Hij opereert hierbij vaak vanuit de organisatie van de opdrachtgever.

Meer informatie: Jan Mulder