Ingezonden persbericht


Opdracht voor Koning & Hartman tot aanleg glasvezelkabel op drie bedrijventerreinen

Amsterdam, 6 juni 2011 - Koning & Hartman heeft opdracht gekregen tot het aanleggen van glasvezelkabel op het Bedrijvenpark H2O en de industrieterreinen Wezep Noord en Voskuil.

De Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek ontwikkelt rondom het knooppunt Hattemerbroek (A28 en A50) een nieuw aan te leggen bedrijvenpark met de naam H2O, op een logistieke toplocatie, in de economisch sterke regio rondom Zwolle. Aandeelhouders zijn de gemeenten Hattem, Heerde (H2) en Oldebroek (O). Er is besloten niet voor iedere gemeente een gescheiden bedrijventerrein te ontwikkelen, maar juist gezamenlijk van één groot en hoogwaardig terrein gebruik te gaan maken.

Aansluitend op het terrein H2O worden de industrieterreinen Wezep Noord en Voskuil voorzien van glasvezelkabels zodat ook op deze terreinen de ondernemers gebruik kunnen maken van het ultra snelle netwerk. Op het Bedrijvenpark H2O wordt tevens door Koning & Hartman een NDIX pop gerealiseerd. Hierdoor ontstaat een regionale digitale marktplaats voor IP-diensten, waarvan de ongeveer 125 ondernemers op de drie terreinen gebruik kunnen maken.

De vraag naar glasvezelnetwerken met grote bandbreedte en snelle internetverbindingen groeit hard. Ook het onderhoud aan bestaande kabelnetwerken wordt steeds belangrijker. De Network Services divisie van Koning & Hartman is turnkey specialist in geïntegreerde netwerkoplossingen. Koning & Hartman realiseert kabelprojecten in nieuwbouw- en renovatiegebieden, verglazingsprojecten van gemeenten en is gespecialiseerd in het geschikt maken van bestaande breedband infrastructuren voor internet. Of het nu gaat om de aanleg van één enkele huisaansluiting, de realisatie van een complex telecomnetwerk over tweehonderd kilometer of om de uitrol.

----------------Einde Persbericht--------------------------