Persbericht

Nieuwe NetApp® SnapProtect®-managementsoftware versnelt en vereenvoudigt dataprotectie voor gedeelde IT-infrastructuren

SnapProtect-managementsoftware breidt NetApp-portefeuille voor geïntegreerde dataprotectie uit om backup en recovery te verbeteren

Schiphol-rijk- 6 juni 2011- NetApp (NASDAQ: NTAP) verstrekt zijn toonaangevende portefeuille van oplossingen voor geïntegreerde dataprotectie met de nieuwe NetApp® SnapProtect®-managementsoftware. SnapProtect combineert efficiënte, supersnelle NetApp Snapshot(TM)-kopieën en replicatie met tape in één oplossing om backup en recovery voor organisaties te versnellen, efficiënter te maken en te vereenvoudigen.

NetApp breidt hiermee de samenwerking met CommVault (NASDAQ: CVLT) uit naar een wereldwijde OEM-overeenkomst, waarvan toonaangevende CommVault® Simpana®-software een kernonderdeel van NetApp SnapProtect biedt. Tevens onderstreept dit de betrokkenheid van NetApp met OEM-businessmodellen als een integraal onderdeel van de marktuitbreidingsstrategie.

Nieuwsfeiten

* In de overgang naar gevirtualiseerde, gedeelde IT-omgevingen wenden bedrijven zich tot snapshot-kopieën om een hogere efficiency te verkrijgen, in een kort tijdsbestek backups te maken van enorme hoeveelheden data om aan strikte service-eisen te voldoen en de bedrijfsvoering snel te herstellen.
* Om de efficiency van snapshot-kopieën te maximaliseren, vereisen veel backupstrategieën tegenwoordig een apart managementproces of een gedetailleerd script, dat ingaat op de complexiteit en de mogelijkheid tot het verlies van data. Met behulp van een apart managementframework van NetApp SnapProtect-software is het niet meer noodzakelijk om snapshot-activiteiten te beheren en parallelle backups te maken. Hierdoor kunnen ondernemingen voordeel halen uit de snelheid en de efficiency van snapshot-kopieën, met de flexibiliteit van een toonaangevende backupapplicatie.
* NetApp richt zich op het optimaal benutten van de samenwerking met technologiepartners om innovatieve oplossingen te leveren die ondernemingen helpen bij de overgang naar een flexibele en efficiënte gedeelde IT-infrastructuur, zodat IT kan fungeren als een springplank voor het bedrijf.
* Technologie voor backup en recovery is een belangrijk element van geïntegreerde dataprotectie, één van de belangrijkste aankoopcriteria van NetApp voor een flexibele en efficiënte gedeelde IT-infrastructuur. De NetApp-portefeuille voor geïntegreerde dataprotectie verlaagt de kosten en minimaliseert de behoeften aan totale storagecapaciteit met een uniforme architectuur die voorziet in hoge beschikbaarheid, backup, compliance en disasterrecovery.
* NetApp breidt de integratie met CommVault Simpana-software uit voor het beheer van zowel NetApp Snapshot-kopieën, als replicatie in de bestaande Simpana-omgeving. Deze integratie levert een innovatieve benadering van dataprotectie, wat klanten helpt het beheer van terabytes en petabytes aan data te stroomlijnen.
* SnapProtect-software is een van de vele oplossingen die deel uitmaakt van de NetApp-strategie om backup en recovery te versnellen en te vereenvoudigen door NetApp Snapshot-kopieën en replicatie te integreren met backupmanagement door andere innovatieve partijen.

Details van de NetApp SnapProtect-oplossing

* Snel en flexibel - SnapProtect-software combineert supersnelle NetApp Snapshot-kopieën en disk-to-disk replicatie met traditionele tapebackups in één oplossing. Deze oplossing versnelt NetApp-dataprotectie en stelt gebruikers in staat een strategie gebaseerd op kosten, compliance en recoverydoelstellingen naar wens aan te passen.
* Efficiënt - SnapProtect-software maakt gebruik van 'de innovatieve en efficiënte storagetechnologieën van NetApp, waardoor storageruimte op de primare en secundaire schijf tot 90% wordt verminderd om IT-efficiency te optimaliseren.
* Eenvoudig - Maken van Snapshot-kopieën, replicatie en omzet naar tape worden allemaal beheerd vanuit een gemeenschappelijke console, waardoor klanten sneller kunnen reageren op problemen, activiteiten kunnen stroomlijnen en het beheer kunnen vereenvoudigen. Een uniforme catalogus traceert backups van zowel disk als tape, wat de zoek- en herstelactiviteiten versnelt.
* Virtualisatie en applicatiebewustheid - SnapProtect-software integreert naadloos met virtualisatie-, database-, samenwerkings- en messaging-applicaties om snellere backups en gedetailleerde, applicatiespecifieke recovery mogelijk te maken.
* Integratie voor een snellere, efficiëntere bedrijfsvoering - Dankzij de integratie met de nieuwste versie van CommVault Simpana 9-software is het mogelijk de provisioning en het management van NetApp Snapshot-kopieën en SnapVault®-replicatie uit te voeren binnen de bestaande omgeving van de klant. De nieuwe SnapProtect-managementsoftware breidt de integratie uit voor naadloze Snapshot-kopieën naar SnapVault-backups op tape (voor naleving van het bedrijfsbeleid), voor ondersteuning van replicatie met SnapMirror®, voor verbeterde ondersteuning van hypervisors en databases en voor geautomatiseerde provisioning van secundaire storage.
* Uitbreidbaar - De mogelijkheden voor hoog beschikbare disasterrecovery, compliance en archivering die deel uitmaken van de NetApp-portefeuille voor geïntegreerde dataprotectie, zijn toegankelijk voor elke NetApp-oplossing. Hierdoor kunnen klanten hun kosten en complexiteit van dataprotectiebehoeften sterk verminderen.

Ondersteunende citaten

* Dave Russell, research vice president, Gartner, Inc. - "De combinatie van groeiende datavolumes en veranderende IT-infrastructuren zorgt voor verschillende lagen van complexiteit en nieuwe uitdagingen voor IT-professionals die onder druk aan de strenge service-eisen voor backup en recovery moeten voldoen. Ondernemingen hebben behoefte aan een backupstrategie die hen op betrouwbare wijze helpt met kortere backupperioden en recoverydoelstellingen."
* Chris Cummings, vice president, Product en Solutions Marketing bij NetApp - "NetApp wordt algemeen erkend als leider in efficiënte, geïntegreerde dataprotectie, wat een van de vele redenen is dat we winnen in gedeelde IT-infrastructuren. We staan aan de vooravond van een belangrijke verschuiving in de gedachten over verbetering van dataprotectie om uitstekende rendementen te behalen die ondernemingen helpen opnieuw te investeren in middelen voor doorlopende innovatieprojecten voor de toekomst. Met de introductie van onze nieuwe SnapProtect-oplossing bouwt NetApp aan zijn leiderschapspositie in replicatie, om aan de nieuwe klantbehoeften te voldoen."
* David West, senior vice president, Marketing en Business Development bij CommVault - "Ter ondersteuning van de moderne datacenters richten IT-organisaties hun backup-infrastructuur opnieuw in, worstelen met Big Data, verbeteren serviceovereenkomsten en corrigeren de extreme uitgaven als gevolg van verouderde oplossingen. Het overwinnen van deze uitdagingen vraagt om een compleet andere aanpak, één die datamanagementsoftware goed integreert met reeksgebaseerde snapshots en replicatie. De nieuwe SnapProtect-managementsoftware helpt in onze belofte om innovatieve, prestatiegerichte en kosteneffectieve oplossingen te ontwikkelen, zodat de meest urgente uitdagingen voor datamanagement bij bedrijven kunnen worden opgelost."

Meer informatie

* Lees meer over SnapProtect-managementsoftware: http://www.netapp.com/nl/snapprotect
* Lees meer over de NetApp-portefeuille van oplossingen voor geïntegreerde dataprotectie: http://www.netapp.com/nl/solutions/infrastructure/data-protection/
* Lees meer over de nieuwe NetApp SnapProtect-managementsoftware in de blog van Vaughn Steward: http://blogs.netapp.com/virtualstorageguy/
* Lees meer over hoe NetApp Syncsort Integrated Backup klanten helpt backups te centraliseren op NetApp-storage om voordeel te behalen van de snelheid en efficiencyvoordelen van NetApp-technologieen: www.netapp.com/us/solutions/infrastructure/data-protection/backup-recovery/netapp-syncsort-integrated-backup.html
* Lees meer over de nieuwe storage-aankoopcriteria van NetApp voor gedeelde IT-infrastructuren: www.netapp.com/us/library/analyst-reports/rfp-exec-summary.html
* Volg NetApp op Twitter: http://www.twitter.com/NetApp_NL
* Sluit u aan bij NetApp op Facebook: http://www.facebook.com/NetApp
* Sluit aan bij NetApp via LinkedIn: www.linkedin.com/groups?about=&gid=111681
* Bediscussieer dit nieuws in de NetApp-comunity, waar u van ideeën en gedachten over verschillende onderwerpen kunt wisselen met onze communityleden: http://communities.netapp.com