Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Vanaf maandag weer langere zomerochtendjournaals
Van 6 juni tot en met 2 september

HILVERSUM, 31 mei 2011 - Wat begon als een experiment in 2001, is 11 jaar later een niet meer weg te denken aanvulling op de zomerse programmering van de NOS. Vanaf aanstaande maandag 6 juni zijn de NOS Journaals in de ochtend weer langer met extra ruimte voor de kranten, het vakantieweer en de zomercolumn.

Het (sport)nieuws uit binnen- en buitenland blijft natuurlijk de rode draad in de langere NOS Journaals op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 09.00 uur op Nederland 1 en 2. Tot en met vrijdag 2 september is er daarnaast extra ruimte voor het Europese vakantieweer en voor een overzicht van de ochtendkranten. Bekijk hier de promo.

Ook de zomercolumn - sinds 2007 een vertrouwd onderdeel - komt terug in de zomerochtendbulletins. In eerste instantie waren het alleen de buitenlandcorrespondenten van de NOS die bij toerbeurt een column maakten. Met behulp van de camera deden zij op persoonlijke wijze verslag van een onderwerp dat in hun land speelde. Met groot succes, want de columns leverden veel reacties op van het publiek. Daarom zijn de columns ook deze zomer weer te zien in de ochtendjournaals. Net als vorig jaar worden deze niet langer alleen door de buitenlandcorrespondenten gemaakt, maar ook door verslaggevers in eigen land.

Spanje-correspondent Rop Zoutberg trapt maandag af met de eerste zomercolumn van 2011. Hij doet verslag van de typisch Spaanse aanpak van het duivenprobleem in de Spaanse hoofdstad Madrid. Zijn column, en alle andere columns die volgen, worden gearchiveerd en kun je terugkijken op de website van de NOS (www.nos.nl). Hier zijn ook de columns uit voorgaande jaren nogmaals te zien.