Matrix42 biedt beheer vanaf een iPhone


Modules beheersysteem beschikbaar als mobiele applicatie

NIEUWEGEIN, 20110523 -- Matrix42, leverancier van system en service management oplossingen, biedt klanten de mogelijkheid beheertaken uit te voeren vanuit een mobiele app op hun iPhone. De app met de modules Service Desk en Service Catalog van Matrix42 zijn vanaf 6 juni gratis verkrijgbaar in de AppStore. Deze stap onderstreept de Workplace Management strategie van Matrix42.

Gebruikers kunnen applicaties en diensten vanaf ieder apparaat op ieder moment en op iedere plek benaderen. “Tijdens de ontwikkeling van de Matrix42 Mobile App was ons belangrijkste doel om klanten de meest optimale gebruikerservaring te bieden”, zegt Jochen Jaser, CTO van Matrix42. “Gebruikers kunnen nu eenvoudig met hun mobiele telefoon  IT Services opvragen en zo te allen tijde op de hoogte blijven.”

iPad en Android

Het zijn niet alleen eindgebruikers die profiteren van de applicatie. Voor IT-afdelingen biedt het de mogelijkheid om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen en sneller te reageren. De app biedt toegang tot de Service Catalog en Service Desk via de nieuwe Matrix42 Mobile Web Service. Klanten met een Service Store licentie kunnen de applicatie gratis downloaden vanuit de AppStore.

Op korte termijn wil Matrix42 ook ondersteuning  bieden voor iPad en Android. De apps voor iPhone en Android zijn vooral gericht op eindgebruikers, terwijl de iPad-applicatie ook break/fix scenario’s voor systeembeheerders ondersteunt en aanvullende informatie voor IT-beslissers biedt. 

Windmark, distributeur van Matrix42 in de Benelux, is zeer te spreken over de iPhone-app. “Matrix42 positioneert zichzelf hiermee als innovatief leider in de service management markt”, laat technisch directeur Robert de Windt weten. “We verwachten dat onze klanten veel profijt gaan hebben van de Matrix42 Mobile App.”

Windmark


Windmark is specialist op het gebied van endpoint management gebaseerd op de service en system management oplossingen van Matrix42. Windmark is distributeur voor Matrix42 in de Benelux. Windmark ondersteunt haar partners bij het succesvol positioneren en implementeren van de Matrix42-oplossingen bij eindgebruikers. Naast deze ondersteuning biedt Windmark ook support en trainingen. Meer informatie op www.windmark.nl