Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
24 mei 2011


Nieuw beeldkwaliteitplan locatie De Gracht in Groenlo

Al een aantal jaren is de gemeente op zoek naar een passende invulling voor de locatie De Gracht in Groenlo; het perceel op de hoek Lichtenvoordseweg/Lievelderstraat. Het college van B&W heeft ingestemd met een nieuw beeldkwaliteitplan en schets. Op 21 juni neemt de raad een besluit over dit voorstel.

Het nieuwe beeldkwaliteitplan geeft een belangrijk kader om de kwaliteit van toekomstige plannen aan te toetsen. In het plan dat nu voorligt richt alle bebouwing zich naar de straat; er komt dus verder geen bebouwing op het terrein. Het 'rondje Gracht' wordt aangelegd in de vorm van een langzaamverkeerroute. De ruimte die overblijft wordt ingericht als openbare ruimte en tuin.

Beeldkwaliteitplan
Volgens het plan wordt het aantal woningen sterk verminderd en wordt de woning aan de Lievelderstraat 50 behouden. Op de plek van de te slopen bebouwing kan een 'stadsvilla' gebouwd worden; een statig pand dat bestaat uit twee lagen en een kap. In dit pand kunnen maximaal vijf appartementen worden gerealiseerd. Eventueel kan er een combinatie van wonen en 'zorg' of 'kantoor' worden gemaakt. Het parkeren voor deze stadsvilla moet op eigen terrein worden opgelost.

Gemeenteraad 21 juni
Op 6 juni wordt het plan in de commissie behandeld en op 21 juni neemt de gemeenteraad een besluit. Beide vergaderingen zijn openbaar en er is een mogelijkheid om in te spreken. Meer informatie is te vinden op de website: www.oostgelre.nl / gemeentehuis / gemeenteraad.

Vervolg
Als de gemeenteraad het beeldkwaliteitplan goedkeurt, gaat na de zomer de procedure met betrekking tot het bestemmingsplan van start. Tijdens dit traject zijn er weer voldoende mogelijkheden tot inspraak. Bovendien organiseert de gemeente na de zomer een informatiebijeenkomst voor belanghebbenden en geĂŻnteresseerden waarin de hele procedure wordt uitgelegd.

Meer informatie
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Marieke Bluemer van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Beheer. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0544 - 39 34 89 of via e-mail m.bluemer@oostgelre.nl.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, Marlies Ten Tije, m.tentije@oostgelre.nl of telefoon 0544 - 39 35 52.

---- --